donderdag 23 juni 2005

ThinkQuest Junior winnaars bekend

Pubers voor pubersGisteren was ik bij de finale van ThinkQuest Junior: de 'web'-strijd waarbij kinderen uit het primair onderwijs worden uitgedaagd een educatieve website te bouwen. Het was weer een feestje: kinderen die erg trots waren (èn terecht!) op hun zelfgemaakte websites. Er zat echt van alles bij: van heel serieuze onderwerpen (Tsunami) tot luchthartiger zaken (stripfiguren), van bijzondere hulpmiddelen (hulphond) tot algemene hulpmiddelen (mobieltjes). Er waren nog veel meer sites, en ook erg veel prijzen, maar er was maar één hoofdprijs en die ging naar Pubers voor pubers. Daarover zei de vakjury het volgende:
Een website die aan alle criteria voldoet. Er is veel te doen, de site is erg interactief. Ook vindt men het erg leuk dat je het geluid gewoon uit kan zetten. De teksten op de website zijn lekker kort, zelf geschreven en helder. Ook de tekeningen zijn grappig en sluiten goed aan bij de teksten. De website is een technisch hoogstandje en men ging bijna twijfelen of het zelf gemaakt kon zijn. Door de coachverantwoording werd duidelijk hoe de kinderen zoveel hebben kunnen leren over het maken van een website. Ook viel op dat het team een hoop lol heeft gehad. De bloopers zijn daar een goed bewijs van!
Het is inderdaad een leuke site, gemaakt door een team met bijzondere coaches. Zij hebben al eerder teams bijgestaan bij het bouwen van een website, en wat mij opvalt is dat ze daarbij altijd hebben gezocht naar creatieve oplossingen voor problemen, en de talenten van de kinderen daarbij optimaal benutten. En dat vind ik uiteindelijk het belangrijkst: laat ieders eigen bloemen bloeien in het team, dat levert optimale resultaten op!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wij hebben ook aan Thinkquest junior meegedaan, maar zijn helaas niet in de prijzen gevallen...