vrijdag 14 oktober 2005

Nieuwssite voor jongeren

NOS nieuwssite voor jongerernDe NOS is een nieuwssite begonnen voor jongeren: NOS headlines. Volgens het NRC-weblog richt de site zich op jongeren van 15 tot 25 jaar. De berichtjes zijn kort en krachtig, èn: ze worden voor een deel aangeleverd door jongeren. Jongeren die van een nieuwsevenement verslag willen doen mogen een tekst, foto, filmpje of geluidsbestand aanleveren. Op de site kon ik niet vinden of alle inzendingen geplaatst worden (wat ik niet verwacht) of dat er een selectie van de inzendingen plaats vindt.

De site is gemaakt door studenten journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Volgens hen onderscheidt de nieuwe site zich van de bestaande initiatieven door het taalgebruik en de sfeer. Ook is er een andere nieuwskeuze; achtergrondverhalen zullen afgewisseld worden door snelle nieuwtjes.

Ik vind het een leuk initiatief, en ben benieuwd hoe het wordt ontvangen. Scholen kunnen er zeker hun voordeel mee doen door de leerlingen uit te dagen een bijdrage te leveren aan de nieuwssite. Het zou leuk zijn als een aantal bijdragen van leerlingen geplaatst worden en je op die manier kunt achterhalen op basis van welke criteria de redactie besluit of een bijdrage al dan niet geplaatst wordt. En misschien hebben de leerlingen daar zelf ook wel heel goede criteria voor. Het lijkt me een leuke tip om de leerlingen mee te geven op vakantie!

N.B. De komende week is een groot aantal scholen gesloten i.v.m. de herfstvakantie. Dan sluit ook dit weblogje. Op 24 oktober verschijnt de eerstvolgende post!

Geen opmerkingen: