woensdag 21 juni 2006

Wie maakt de leukste game?

logo NLGDDeze keer een berichtje over een wedstrijd die ik niet organiseer, maar die ik wel heel sympathiek vind. Vandaar dat ik hieronder het persbericht zet dat ik kreeg. Ik hoop dat veel mensen reageren en er straks prachtige games worden ingeleverd!

‘IK WIL ZO HARD MOGELIJK RACEN IN HET ZIEKENHUIS!’

• Gamen voor langdurig zieke kinderen
• Stimuleringsprijs van €20.000 voor game-ontwikkeltalent

‘Zo hard mogelijk in het ziekenhuis racen! Het liefst met al mijn vrienden.’ Dát is een veelgehoorde wens in het kinderziekenhuis. Want zieke kinderen kunnen niet altijd doen wat ze graag zouden willen. Gelukkig biedt gamen met vrienden fantastische mogelijkheden om hen weer te laten deelnemen aan de maatschappij waardoor het welbevinden van kinderen wordt bevorderd.

Dat is de overtuiging van Stichting Spill Group, CliniClowns Nederland en De Nederlandse Gamedagen. Als het aan hen ligt, kan er binnenkort inderdaad in het ziekenhuis geracet worden. Dankzij de game van een nu nog onbekend talent, dat de Spill Group Game Award 2006 wint én de flinke stimuleringsprijs van € 20.000,-

€ 20.000,- voor talentvolle game-ontwikkelaars!
Het maken van fascinerende games is een specialistisch vak. Er is veel talent voor nodig. Talent dat Spill Group – dat met haar game portals maar liefst 2 miljoen unieke bezoekers per dag bereikt - een kans wil geven met de Spill Group Game Award. Deze is bedoeld voor startende game-ontwikkelaars of afstuderende kunst-, media-, informatica- en ontwerpstudenten. Om zo Nederland als innovatief gameland wereldwijd op de kaart te zetten! Gametalent strijdt in teams van maximaal vier personen om de Spill Group Game Award; geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.nlgd.nl.

‘Games maken het kind in je los!’
Gamen is hot! Vooral onder kinderen. De vraag rijst soms of gamen niet slecht voor hen is. Natuurlijk, er zijn gewelddadige computergames in de handel. Maar de goede, interactieve games stimuleren juist de spelmogelijkheden en dus de ontwikkeling van kinderen. Dat is ook de overtuiging van CliniClowns, die zich achter de Spill Group Game Award 2006 van organisator De Nederlandse Gamedagen schaart.
‘Ontwikkel een game geschikt voor langdurig zieke kinderen.’ Seth van der Meer, voorzitter van de Stichting Nederlandse Gamedagen, vertelt er gepassioneerd over. ‘Wij nemen gamen uiterst serieus. Games openen een nieuwe wereld en zijn veel meer dan alleen vermaak. Het maakt het kind in je los! Om daar talent bij te mogen zoeken is fantastisch. En het is helemaal geweldig om daarbij te mogen samenwerken met CliniClowns. Want zij weten als geen ander hoe je kinderen kunt ráken in hun leefwereld. Dat racen in het ziekenhuis gaat zeker lukken!’

De Nederlandse Gamedagen
CliniClowns en Spill Group staan niet alleen in hun overtuiging. Ook de politiek, de ontwikkelaars, ondernemers en investeerders zien het maatschappelijk belang van goede games. Dit belang wordt onderstreept door de Nederlandse Gamedagen 2006 die van 18 t/m 26 november in Utrecht worden gehouden.Tijdens deze dagen zal de Spill Group Award worden uitgereikt. De Nederlandse Gamedagen tonen aan hoe belangrijk de rol is die vermaak en serieus gamen in de wereld speelt, ze vormen hét Europese podium waar alle betrokkenen elkaar ontmoeten.

Geen opmerkingen: