donderdag 26 juni 2008

En zo sluiten wij dit jaar af...

Door: Martijn van den Berg

Het zit er weer op voor dit jaar voor mij. Officieel ben ik maandag klaar met school. Ik kon nog weken doorschrijven, maar ik mag niet. De vakanties beginnen en dat betekent voor dit blog een zomerstop. Mij staat een leuke vakantie te wachten, en ik denk dat dat voor meer mensen geldt. De afsluiting van dit blogjaar komt wel opeens voor mij, en aangezien ik het schooljaar op een mooie manier af wil bloggen, wil ik even een overzichtje schrijven van wat er dit blogjaar allemaal is gebeurd.

Het begon dit jaar allemaal met de grote review van Oblivion, een game waarvan ik nog steeds vind dat deze zijn tijd ver vooruit is. Ik zie nog steeds mensen die deze game kopen om er lang achter te gaan zitten. Het is altijd makkelijker om een review te schrijven vor een game waar je een passie voor hebt, en dit zie je af en toe wel terug in mijn blogjes. Het was af en toe zoeken naar een goed formaat voor mijn reviews, maar aan het eind heb ik er toch voor gekozen om het simpel te houden.

Ik heb niet alleen reviews geschreven, ik heb veel artikelen geschreven. Nieuw hierin is dat ik ook veel over mijn schoolomgeving ben gaan schrijven, wat voor mij wel een leuke innovatie was en ik denk voor anderen ook wel interessant om te lezen. Ik ben na het schrijven van de artikeltjes op een heel andere manier gaan denken over het onderwijs. Dingen vallen me op. Dat ik in de mediatheek ben en opeens inspiratie krijg om iets te schrijven. Voor de rest ook nog een aardig aantal artikelen over games, omdat dat nog steeds een gebied is waar ik veel verstand van heb.

Hoogtepunt dit jaar vond ik de TeleTop gebruikersdag. Ik vond het heel leuk om daar een presentatie te geven, en om zoiets mee te maken. Deze ervaring heeft me heel veel inzicht gegeven in de wereld van het onderwijs zoals die beleefd wordt buiten de leerlingen en ik heb daar een hele hoop aardige mensen gezien, waaronder fantastische leraren die alles wilden doen om zo goed mogelijk les te geven. Dat was voor mij echt een kijkje hoe het er aan toe ging buiten mijn school, en dat vond ik echt top.

Ik ben dit jaar veel minder gaan gamen. Een ervaring waar ik zowel last van heb als plezier. Plezier omdat ik nu veel meer tijd over heb om andere dingen te doen, en ik heb er ook wel eens last van omdat je soms net tussendoor niets te doen hebt. Ik heb mijn ervaringen hiermee opgeschreven, en door over dit onderwerp na te denken ben ik ook veel wijzer geworden erover.

In de vakantie staan mij een aardig aantal games te wachten. Vrijdag komt de nieuwe Guitar Hero binnen, de Wii Fit staat nog boven en ik hoorde dat mijn moeder ook nog wat spul had gekocht. Ik ga natuurlijk door met bloggen. Ik vind het veel te leuk om mijn gedachten op te kunnen schrijven en te proberen mensen daarmee te interesseren. Mijn eerste blogje na de vakantie zal weer een grote review zijn. Waarover verklap ik niet, maar fanatieke lezers zullen vast wel een goede gooi kunnen doen. Ik wens iedereen prettige vakantie toe.

1 opmerking:

Wow!ter zei

Hoi Martijn,

Vanaf dit stekje wens ik je heel veel plezier met je vakantie. Ik heb met gnoegen je bijdragen aan deze blog gelezen. Misschien volgend jaar je eigen stek?
Ik volg het hier.

Wouter