vrijdag 26 juni 2009

Digibordmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs

Klik hier om naar de site TeacherLED te gaanOp steeds meer scholen komen digiborden. Handige dingen, vind ik. Wie net een digibord heeft gebruikt het vaak om beeldmateriaal te laten zien maar het wordt vooral leuk en leerzaam als je leerlingen dingen laat doen, met het bord. Daarvoor komt steeds meer software beschikbaar, en - zoals dat soort dingen gaan - er komen steeds meer sites waar digibordmateriaal verzameld wordt.

Een site die alweer een tijdje op het web te vinden is, is Bordwerk.nl. Het leuke van deze site is dat je er niet alleen een heleboel materialen vindt maar dat je er ook je eigen materialen op kunt zetten, alles helemaal volgens de web 2.0 gedachte. Op de site bordwerk vind je zowel dingen om te doen als dingen om te bekijken: presentaties, websites en video's. Als je iets zoekt kun je gebruik maken van filters, bijv. op vakgebied of groep.

Een site met vooral veel mooi materiaal voor wiskunde en techniek is TeacherLED. De site is Engelstalig maar er wordt weinig gebruik gemaakt van teksten dus dat is niet zo'n bezwaar. Op TeacherLED vind je zaken als een getallenlijn, Venn-diagrammen waarbij je getallen in factoren moet ontbinden, plaatjes waarbij je moet kijken of een vorm een rotatie is van een andere vorm enz. Op de site zijn de tools ingedeeld in categorieën maar ik maak zelf liever gebruik van het overzicht van alle tools.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

op www.schoolbordportaal.nl wordt geprobeerd om het materiaal wat beschikbaar is op de verschillende sites te verzamelen. Er is een handige zoekfunctie en je kunt per vakgebied de gereedschappen naar voren halen.

Een echte tip voor digibordgebruikers!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Anoniem,

Ik ben het helemaal met je eens: een prachtige site!

Anoniem zei

Wat een leuke site dat bordwerk.nl veel meer mogelijkheden dan schoolbordportaal die ik al een tijdje kende..