maandag 7 december 2009

Leerlingen leggen uit hoe de grondwet in elkaar zit

Van een serie lessen over de grondwet zullen maar weinig leerlingen enthousiast worden. Maar als de lessen worden gegeven door Mr. Titzel dan wordt het een ander verhaal.

Mr. Titzel is docent op Hershey Middle School in de VS en geeft daar les aan leerlingen van rond de 12, 13 jaar. Om leerlingen te onderwijzen over de grondwet liet hij ze filmpjes maken in de stijl van Common Craft. Dat was een hele klus: de leerlingen moesten eerst in groepjes een deel van de grondwet onderzoeken. Daarna moesten ze een script schrijven en het beeldmateriaal maken. Vervolgens werd de film gemaakt waarbij er zorgvuldig werd opgelet dat er niemand de set verstoorde.

Hieronder zie je 'the making of', het resultaat van het werk van de leerlingen is te vinden onder zijn account op Vimeo. Zijn er onder de lezers van dit blog leerkrachten/docenten die dit ook doen?

Making of the Constitution Video from Mr. Titzel on Vimeo.

.

3 opmerkingen:

lode zei

Hej Margreet
Wij hebben op de HKU ooit eens zo'n opdracht gekregen, zie hier het resultaat: http://www.youtube.com/watch?v=qlRZTb7328o.
In dit geval niet als onderzoek maar om zelf een product in de markt te zetten.
Groetjes

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Lode,
Lang niet gesproken ;-)
Leuk, die film. Wel héél Amerikaans (lees: op salestoon) voorgedragen, vind ik. Wat mij betreft mag er wel wat meer 'fun' in ;-)

lode zei

Haha :)
Ja.. dat was deels ook in de opdracht verwerkt. We moesten een product verkopen. Maar je hebt gelijk, ook dat kan meer fun.

ps: en vervolgens begint de captcha die ik moet invullen met 'fun' :)