maandag 21 juni 2010

Games leren maken door te gamen

Klik hier om naar het spel Light-Bot te gaanEr zijn veel manieren om te leren hoe je een game kunt maken. Je kunt boeken bestuderen en lessen volgen over games of je kunt de kunst afkijken bij ervaren gamedesigners. Maar er is een nog leukere manier: leren hoe je een game kunt bouwen door games te spelen!

Onlangs ontdekte ik het spel Light Bot 2.0. In dit spel leer je een aantal principes van programmeren, bijv. het werken met voorwaardelijke functies, sequenties, recursieve functies enz. In elk level van het spel wordt een nieuw programmeerprincipe toegevoegd, waardoor je aan het einde een redelijk beeld hebt wat programmeren is. Mocht je er niet uitkomen: bij elk level is een walkthrough in de vorm van een video: erg handig!

Maar met programmeren alleen maak je nog geen leuk spel. Om te leren hoe je een leuk spel kunt maken, kun je op de gamesite Kongregate de 'Understanding games'-spellen van Pixelate spelen, deel 1, 2, 3 en 4.

Op Kongregate vind je overigens ook een heleboel handleidingen voor het programmeren van games met o.a. Flash. Een leukere manier om te leren hoe je games kunt bouwen, ken ik niet!

1 opmerking:

Wouter zei

Als ik even reclame mag maken voor eigen werk:

We hebben Gameskool gemaakt waar je online lessen kunt volgen om games te maken. Met gamemaker, maar we behandelen ook bv Blender, Unity, Audacity, Anvil studio en andere tools voor 2d en 3d gamescreatie.

meer info over:games bouwen

Binnenkort plaatsen we er ook gratis materiaal zodat je met weinig of geen geld toch aan de slag kan.