maandag 26 maart 2012

Gewoon Speciaal, gamification & MediaMachtig

In de afgelopen maanden heb ik een paar keer een workshop mogen verzorgen over gamification in het speciaal onderwijs. In dat kader ben ik door de organisatie van de conferentie Gewoon Speciaal, die plaats vindt op woensdag 28 maart, tijdens de IPON 2012 gevraagd een presentatie te geven over dat onderwerp.

Omdat speciaal onderwijs een speciaal plekje heeft in mijn hart, wilde ik daar graag gehoor aan geven. Inmiddels heb ik die presentatie voorbereid en staat alles klaar daarvoor. Wat we gaan doen, ga ik lekker nog niet vertellen: ik wil jullie daar graag mee verrassen. Maar ik heb wel toestemming om alvast te vertellen dat ik in mijn presentatie jullie een verheugende mededeling kan doen vanuit ministeriële kringen. Ik hoop dat jullie dus massaal komen om het nieuws te horen! Wil je alvast een korte impressie hebben van wat gamification is, lees dan het artikel op de site van Speciaal Onderwijs. En bekijk ook even onderstaand filmpje om te zien hoe gamification maakt dat mensen met veel plezier hun glaswerk naar de glasbak brengen.

Verder zal ik op de IPON zijn als oprichter van MediaMachtig. We zijn op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur te vinden op het grote cateringplein (klik op deze link voor de plattegrond van de beurs). Daar bieden we een kopje thee of koffie aan, aan iedereen die met ons - bestuursleden, leden van het Comité van Machtigen, projectleiders en oud-projectleiders van MediaMachtigprojecten - van gedachten willen wisselen over mediawijsheid in het onderwijs. Geen presentatie dus, geen workshop: alleen een informeel samenzijn om even uit te rusten onder het genot van een kopje koffie of thee, om collega's te ontmoeten, (bij) te praten met elkaar en van gedachten te wisselen over wat ons allemaal bezig houdt: ict en onderwijs en hoe we die zaken het best kunnen combineren. Ook dan hoop ik veel collega's te ontmoeten!
6 opmerkingen:

Rita Niland zei

Foto´s o.a. van Margreet tijdens Ipon 2012 hier

Rita Niland

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Rita,
Dank voor de foto's. Wat vond je van de IPON? Ik had je nog willen spreken, maar ik kon je niet meer vinden!

Martijn van den Berg zei

Dat is nu mijn mama! (A)

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Martijn,
ik ben een goede leerling van je, hè? Volgende keer doen we 't samen!

Mensdiernatuur.nl zei

Vond de Ipon van wisselende kwaliteit en vrij veel van hetzelfde. De kids waren wel erg lekker bezig. Jouw presentatie was erg leuk opgezet met de good old lopende band. Zo krijg je mensen in beweging! Was zelf aan het werk bij een stand, kon er soms even tussenuit.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Mensdiernatuur.nl,
Fijn om te horen dat de workshop werkte. Ik vond het spannend om voor zo'n diverse groep te staan. Meestal werk ik met een team van docenten die elkaar - in meerdere of mindere mate - kennen en heb ik meer tijd. Het moest nu allemaal erg snel. Maar blijkbaar pakte deze aanpak goed uit ;-)