vrijdag 3 juni 2005

Nederland Breedbandland-Power Users

Sandaig Primary School
















Ik ben nu in een lokaal waar leerlingen van De Rank het project 'Welcome in my world' presenteren. Dit is onderdeel van het project Power Users.
Power Users zijn kinderen die veel werken met computers en bij het leren gebruik maken van alle nieuwe technologieën.

Wander Hoolboom van basisschool De Rank vertelt:

"Welcome my world is een project met een school in Schotland, de Sandaig Primary School, in Barlarnak in Glasgow, Schotland. Eind 2003 zijn we begonnen met het project. Eerst hebben we een naam verzonnen. We hadden allemaal een naam gezegd en dan mochten we stemmen welke iedereen het leukst vond. De mijne heeft het gewonnen! Toen hadden we het Europees Platform; die geeft ons subsidie zodat we de reis en de videoconferentie konden betalen. Toen moesten we nog geld inzamelen voor de reis naar Schotland. Dat hebben we gedaan door flessen aan iedereen te vragen en het statiegeld op te halen. En we hadden ook een rommelmarkt en we hebben schilderijen gemaakt. Dat leverde samen ongeveer € 500,00 op. We hadden iedere week contact: we mailden met de leerlingen van de school in het Engels, en we hadden MSN en ook videoconferenties. We leerden hun Nederlandse woorden en zij leerden ons de liedjes die zij hadden geleerd. Zij lieten ook een keer een reportage zien die ze hadden gemaakt van een excursie. In november 2004 zijn wij naar Schotland geweest, en komende week komen de Schotten hier naartoe. De Schotten praten heel snel en het is heel lastig te volgen. We vragen dan of ze langzamer willen praten; dan gaat het wel, maar je moet het soms wel 5 keer vragen. En anders schrijven ze het voor ons op.

De kinderen uit Schotland gaan in Noordwijkerhout logeren, in een jeugdherberg, maar we gaan met zijn allen naar een molen, met een boot varen en dan vogels kijken, en korfbal spelen, want dat kennen ze daar helemaal niet. We gaan ook klompen met ze beschilderen.

Ik vind het heel leuk. Ik vind videoconferencing heel leuk en je leert heel goed Engels spreken. Maar spelen met mijn eigen vrienden vind ik ook leuk. Het project duurt 4 jaar, dus nu nog 2 jaar."

Geen opmerkingen: