maandag 19 september 2005

Bizzkidz managementgame van start!


Gisteren kreeg ik een persbericht in mijn mailbox dat er weer ingeschreven kan worden voor de Bizzkidz management competitie. Ik wil dat graag warm aanbevelen: het is één van de games (of eigenlijk: simulaties) die prima passen binnen het onderwijs en waar leerlingen veel van kunnen opsteken. Niet alleen op het gebied van management en economie, handel, administratie enz., maar ook hoe je samen moet werken, moet overleggen, besluiten moet nemen enz. Er is een landelijke competitie, maar je kunt ook binnen je eigen school starten met Bizzkidz. Voor wie twijfelt: er zijn kennismakingsworkshops op 10 t.m. 13 oktober. Twijfel je dan nog, laat je dan overtuigen door deze foto van leerlingen die hun vrije zaterdag opgaven om in Rotterdam aan de slag te gaan met Bizzkidz. Voor meer informatie: hieronder het persbericht.

Inschrijving Bizzkidz Educatieve Simulaties gestart!

De inschrijving van de Bizzkidz Educatieve Simulaties voor vmbo,
havo, vwo en mbo is van start gegaan! In de simulaties vormen drie á vier leerlingen een managementteam van een fictieve onderneming. In een spannende en dynamische omgeving moeten zij elke ronde via het internet beslissingen nemen over het eigen bedrijf en de concurrentie te slim af zijn.

De simulaties worden in Nederland al door meer dan 350 scholen gebruikt als praktische opdracht, project, sectorwerkstuk, of geïntegreerde (deel)proef bij Management & Organisatie, Economie, Handel, Administratie, Commercieel, Consumptief en Horeca. Nieuw zijn de simulaties voor de nieuwe onderbouw havo/vwo leerjaar 3, vmbo Consumptief en mbo Horeca. Er zijn twee manieren waarop u de simulaties kunt inzetten:

1. Bizzkidz Management Competitie
Landelijke competitie van januari t/m maart 2006. Winnaars worden op de finaledag gekroond als managers van het jaar en ontvangen prachtige prijzen!
Surf naar: http://www.bizzkidz.nl/.

2. Bizzgames
Met de flexibel inzetbare Bizzgames kunt u een eigen schoolcompetitie opzetten met maximaal 8 ronden. U bepaalt zelf wanneer de simulatie wordt ingezet en de verwerking van de ronden plaatsvindt.
Surf naar: http://www.bizzgames.nl/.

De simulaties komen inclusief docentenhandleiding met extra deelopdrachten en beoordelingscriteria en leerlingenwerkboek. Bovendien is er een gratis helpdesk voor zowel docenten als leerlingen.

U kunt zich nu inschrijven voor deelname op http://www.bizzkidz.nl/ of http://www.bizzgames.nl/.

Of schrijf u gratis en vrijblijvend in voor een Bizzkidz/Bizzgames kennismakingsworkshop op 10 t/m 13 oktober.

Geen opmerkingen: