donderdag 15 september 2005

ICT ID, i&i inspireert

Ik hou me natuurlijk niet alleen bezig met games in het onderwijs, ik heb ook nog een aantal andere zaken waar ik me mee bezig hou. Eén van de leuke dingen die ik doe is het meehelpen organiseren van de i&i conferentie. Het is elk jaar een uitdaging om goede sprekers te vinden en tijdens het congres een sfeer te creëren waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en ideeën uitwisselen. Om jullie een idee te geven wat deze conferentie inhoudt, hieronder het persbericht.


Vereniging i&iICT ID, i&i inspireert

Op 23 en 24 november organiseert de vereniging i&i haar jaarlijkse conferentie in Lunteren. Het zal een conferentie worden vol ict-ideeën voor het onderwijs. De conferentie richt zich op ict-coördinatoren, ict¬-beleidsmakers, op informatica- en informatiekunde-docenten en op docenten van andere vakken die ict in hun onderwijs toepassen of die dat willen gaan doen. De conferentie zal 2 dagen beslaan. Er zijn presentaties en workshops voor beginners, gevorderden en experts over allerlei verschillende aspecten van ict en onderwijs: over didactiek en techniek, informatica en informatiekunde en over het gebruik van ict-middelen in de les of ter ondersteuning van de administratie processen in het onderwijs. Daarnaast is er een informatiemarkt waar bedrijven en organisaties die zich bezighouden met ICT en onderwijs hun diensten onder de aandacht brengen.

I&i is de vereniging voor Informatica/Informatiekunde en Informatietechnologie in het onderwijs. Zij richt zich niet alleen op de ervaren gebruikers van ict in het onderwijs, maar ook op degenen die ict in hun lessen willen gaan inzetten en op zoek zijn naar handreikingen en tips hoe en met welke middelen het beste onderwijsresultaat bereikt kan worden. Onderwijs zonder ict is ondenkbaar. ICT ondersteunt zowel het administratieve proces binnen scholen als de lessen zelf. Met ICT kan ingespeeld worden op de verschillen tussen de leerlingen, en het biedt toegang tot een veelheid aan informatie. Met ICT kunnen contacten gelegd worden. Internet biedt nieuwe mogelijkheden tot contacten: tussen docent en leerling, tussen docenten en leerlingen onderling of contacten met experts op allerlei vakgebieden. Maar het biedt ook mogelijkheden voor internationale contacten, zowel door middel van geschreven teksten als via streaming audio of video. ICT maakt nieuwe didactische werkvormen mogelijk, zoals leren door middel van gaming, samenwerkend leren met behulp van een wiki, of coachend onderwijs door middel van weblogs. De vereniging i&i stelt zich ten doel door middel van de conferentie best practices en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en ict zichtbaar te maken en gesprekken hierover tot stand te brengen tussen al degenen die hierbij betrokken zijn.

Inschrijven voor de i&i conferentie is mogelijk op de site van i& i. Daar vindt u ook de laatste informatie over de conferentie, en informatie over de Vereniging.

Geen opmerkingen: