maandag 5 december 2005

Hidden agenda, het Amerikaanse zusje van Make-a-Game

Hidden AgendaDe Nederlandse wedstrijd Make-a-Game heeft een Amerikaans zusje: Hidden Agenda. Deze wedstrijd is gericht op college students, in tegenstelling tot Make-a-Game dat zich richt op middelbare scholieren. In 2004 is de wedstrijd Hidden Agenda gelanceerd en dit jaar werd de wedstrijd voor de tweede keer georganiseerd. Het loont de moeite om deze wedstrijd in gaten te houden, want alhoewel deelname aan de wedstrijd niet overweldigend is (zo heb ik me laten vertellen) levert Hidden Agenda wel leuke resultaten op.

Het spel MeCHeM won vorig jaar de hoofdprijs. In dit spel moet de speler zelf een robot samenstellen. Hij krijgt daarbij de keuze uit verschillende materialen (chemische elementen), o.a. voor wapens, het harnas en de accu van de robot. Als de robot is samengesteld, kan de speler hem in een strijd tegen een andere robot uit laten komen.

Door het spelen van deze game leert de speler niet alleen over de eigenschappen van de verschillende elementen, maar hij leert ook hoe hij die eigenschappen kan benutten. Of, zoals op de site te lezen is:

MeCHeM is a game of skill and knowledge - knowledge of what makes a MeCH invulnerable and strong, knowledge of how to balance power with protection.

Een leuke game, en heel bruikbaar voor het onderwijs!

De wedstrijd Hidden Agenda heeft zowel vorig jaar als dit jaar meer leuke games opgeleverd. Helaas zijn ze (nog) niet allemaal via het web toegankelijk gemaakt, maar ik begreep van Marc Prensky dat daar wel plannen voor zijn.

Geen opmerkingen: