maandag 19 juni 2006

Games: hoogste tijd om plannen te smeden

logo Games2LearnZoals sommigen misschien wel weten ben ik beheerder/moderator van de community Games2Learn. Binnenkort, op 29 juni, organiseren we een bijeenkomst voor mensen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden en knelpunten rondom games in het onderwijs. Iedereen is welkom: zowel degenen die eerst nog aan het onderwerp willen snuffelen, maar ook degenen die plannen hebben maar op zoek zijn naar subsidiemogelijkheden en/of contacten. Er zal voor elk wat wils zijn tijdens de bijeenkomst.

Hoe meer bezoekers er zijn, des te interessanter de bijeenkomst. Daarom hieronder de uitnodiging.

Op 29 juni, van 12.30 tot 17.00 uur, is in Utrecht de eerste bijeenkomst van Games2Learn, de community voor games in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Games2learn heeft als doelstelling het gebruik van games en spelsimulaties in het onderwijs te stimuleren. Dat doen we door de kennis over games in het onderwijs zichtbaar te maken en mensen die zich hiermee bezig houden bij elkaar te brengen. Het thema van deze bijeenkomst is daarom samenwerking: wie en wat is er nodig om te komen tot een zinvol gebruik van games in het onderwijs?

Willem-Jan Renger (hoofd Graduate School of Art, Media, Music & Technology, HKU) en Jeroen van Mastrigt (Lector Art & Technology HKU) geven de aftrap met de presentatie ‘Serious Games, Playful Introduction’. Meer en meer worden games gebruikt buiten een entertainment context (serious games). Jeroen geeft een introductie in de aard, mogelijkheden, potentie en valkuilen van serious games. Aansluitend zal Willem-Jan Renger ingaan op de potentie van games in het onderwijs. Hoe komt het dan dat er zo weinig voorbeelden zijn van goede educatieve games? Willem-Jan geeft aan hoe games op een zinvolle manier ingezet kunnen worden in het onderwijs.Hierna geeft Frank Rittinghaus van Nintendo Benelux een presentatie over de filosofie van Nintendo achter games zoals Dr. Kawashami’s Brain Training en Big Brain Academy.

Na de pauze zal informatie gegeven worden over twee subsidietenders. Bart van de Laar, manager Onderwijsvernieuwingsprojecten Stichting SURF, geeft informatie over de SURF-onderwijsvernieuwingstender en Hans Dussel, sectormanager Onderwijs en Veiligheid Programmabureau M&ICT, geeft de ins en outs van en het Actieprogramma Maatschappelijke sectoren en ICT. Na afloop van deze presentaties is er tijdens een borrel gelegenheid tot netwerken zodat de eerste plannen misschien al gesmeed kunnen worden.

Aanvangstijd: 12.30 uur.Locatie: SURFnet, Utrecht.
Het programma van de dag staat in de agenda op de website van Games2Learn. Daar vindt u ook een link naar het inschrijvingsformulier.

Geen opmerkingen: