donderdag 8 maart 2007

Buzz, the big Quiz

Het is net lente geworden, alleen de regen valt nog met bakken uit de hemel. De meeste mensen hebben dan niet zo veel zin om naar uiten te gaan en aangezien er binnen ook niet veel te doen valt, gaan ze zich vervelen. Een oplossing voor dit vervelen is meestal met een stel vrienden iets gaan doen. En zo kom je bij een partygame uit, en dan in dit geval Buzz.

Buzz; the big Quiz is een spel waarbij je met 2 tot 8 mensen een quiz speelt door middel van de bijgeleverde buzzers. Je kiest een personage, een zoemergeluid en voert je naam in en je kan beginnen. De quiz deelt zich in een aantal ronden, waarbij je de zoemer nodig hebt om punten te behalen. In sommige ronden kan je zelfs punten stelen van andere mensen. Doel is om uiteindelijk als hoogste uit te komen. Ook is er een singleplayer om vragen te oefenen.

Buzz ziet er op het eerste gezicht heel erg mooi uit; het is weliswaar een ouder spel dus HD kwaliteit mag je niet verwachten, maar het ziet er gewoon mooi uit. Qua inhoud vind ik Buzz wat minder sterk. Vragen zijn vaak zo lastig dat mijn (bijna) alwetende moeder ook aan het gokken is. En dit haalt een deel van het speelplezier weg. Ook is het vervelend dat er tussen iedere ronde filmpjes zitten die je niet kan doorspoelen. Bovendien is de balans niet in het spel, omdat je in de laatste ronde 500 punten per vraag kan verdienen, dus als je 3 vragen goed hebt, heb je al even veel als je in de rest van het spel hebt.

Spelen als:
- Je een gezellig spel voor met meerdere mensen wilt
- Je alwetend bent (dat wint makkelijk)
- Je verslaafd bent aan het kijken van quizzen


Niet spelen als:
- Je meer een "solo" gamer bent
- Je reactievermogen niet best is
- Je liever een controller dan een buzzer in de hand hebt

Geen opmerkingen: