donderdag 29 maart 2007

Thrillville; word manager!

Toen rollercoaster Tycoon uitkwam, was dat een gigantische vooruitgang voor die tijd. Niet qua graphics, maar het idee van een sim waarin je je eigen park kon beheren was zo vernieuwend dat er een hele hoop van over de toonbank gingen. Het idee was ook erg mooi uitgevoerd, je was vrij om te bouwen wat je wou en waar je het wou en het spel had vele attracties. Uit dit spel zijn veel andere sim spellen voortgekomen, niet alleen pretpaksims, maar ook andere. Er zijn tegenwoordig zo veel sims op de wereld, maar weinig halen de populariteit van Rollercoaster. Onlangs is er dan ook een nieuwe sim uitgekomen op de psp, Thrillville. Laten we eens gaan kijken of deze een van de weinige is of een van de vele.

In Thrillville sta je in een park en loop je door dit park rond. Het is de bedoeling om te kijken wat er nog verbeterd kan worden, en vervolgens het park te perfectioneren naar eigen stijl. Dit spel speel je natuurlijk ook met missies. Er zijn missies in 5 verschillende catogeriën: Bouw, speel, gast, onderhoud en manage missies. Iedere catogerie kent weer een aantal missies die je bij ieder van de 5 parken die je kan vrijspelen dient te voltooien. Je kan deze missies voltooien in goud, zilver of brons, met ieder zijn eigen moeilijkheidsgraad. Doel is een bepaald aantal missies ten minste brons te halen om het volgende park vrij te spelen.

In Thrillville heb je eigenlijk een groot soort tool waarmee je op bepaalde plaatsen bepaalde dingen kan maken. Bijvoorbeeld als je een achtbaan wilt bouwen, moet je daarvoor een pre-made station uitkiezen in een bepaald gedeelte van het park, en daar kan je dan een pre-made coaster maken of zelf proberen een te bouwen. Bij andere attracties heb je pleinen waar je kan kiezen of attracties, of gamehallen te bouwen. Hiernaast moet je natuurlijk ook zorgen dat de gasten genoeg eten en drinken krijgen, anders gaan ze natuurlijk ook weg. Tenslotte zijn je gasten nog altijd je inkomen in dit spel!

Spelen als:
- Je een mooie pretparksim voor de psp zoekt
- Je graag door je eigen creatie wandelt en ziet hoe de gasten het vinden



Niet spelen als:
- Je houdt van grote, lange en professionele Rollercoaster
- Je een park precies volgens je eigen mening wilt maken

Geen opmerkingen: