woensdag 28 maart 2007

Monstermedia voor iedereen gratis beschikbaar

Ga naar MonstermediaAl weer iets meer dan een jaar geleden vertelde ik hier over het spel/programma Monstermedia, waarmee kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs leren over media, en wat je daarmee kunt doen. Uit een persbericht van KPN begreep ik dat dit programma sinds kort gratis is voor alle scholen. KPN. Je hoeft daarvoor niet gebruik te maken van Schoolonline van KPN: alle scholen in het primair onderwijs kunnen via www.kpn.com/schoolonline gratis toegang tot Monstermedia aanvragen.

Om gebruik te kunnen maken van Monstermedia vul je als school een webformulier in. Daarop vermeld je de schoolgegevens en de gegevens van de docenten die MonsterMedia in de klas gaan uitvoeren. In de door de school gewenste periode krijgen de docenten elk een inlogcode voor hun eigen groep. Daarmee hebben de docenten gedurende 5 maanden toegang tot de MonsterMedia leerkrachtenmodule. Hierin maken ze codes aan voor de leerlingen, die daarmee toegang hebben tot het spel. Als je na 5 maanden nog een keer mee wilt doen, dan kun je weer een nieuw (gratis) account aanvragen.

Ik ben erg blij met dit aanbod van de KPN: ik vind Monstermedia zelf een leuk programma en een goed begin om met leerlingen te praten over mediawijsheid.

Overigens: je kunt via KPN ook kosteloos foto's op het web zetten en aanbieden via Schoolpix. Uploaden kan op verschillende manieren: er is een uploadprogramma voor grotere bestanden, je kunt werken met Windows XP Webpublishing assistant of rechtstreeks via de browser publiceren, en je kunt foto's via de mail publiceren. Met Schoolpix kunnen scholen hun foto's veilig opslaan, bewerken, webalbums maken (met wachtwoordbeveiliging). Ouders kunnen de foto's bestellen. 50% van de winst die Schoolpix maakt op de afdrukken maken gaat naar onderwijsprojecten in derde wereld landen.

Niet verkeerd, wat KPN op dit moment doet voor het onderwijs!

Geen opmerkingen: