donderdag 26 april 2007

Wii sports; golfen in huis!?

Eindelijk! De wii is binnen, het plezier kan beginnen. Buiten schijnt de zon en is het redelijk warm, en ik ga hier binnen wii Sports zitten. Je denkt vast dat ik niet wijs ben. Ben ik ook niet, maar de tijd dat computergames buiten worden gespeeld is nog niet aangebroken. Nou hadden we wel geprobeerd een constructie te bedenken waarin het scherm binnen staat en je zelf buiten kon spelen. Maar ja, daar waren de kabels niet lang genoeg voor. Dan maar binnen wii sport spelen. Drinken klaar voor als er iemand omvalt van de hitte en spelen maar!

Wii Sports bestaat uit 5 verschillende sporten:

Tennis:

Hierbij is het de bedoeling met je controller slagbewegingen te maken in de vorm van forehand en backhand. Je hebt ook topspin, backspin en hard knallen. Dit is een erg leuk spel, vooral als je het met vrienden speelt. Wel oppassen, als je het met 3 of 4 mensen speelt, dat je niet elkaar slaat.

Golf:

Golf in huis!? Het zal toch niet! Maar het kan. Je gaat zijwaarts staan en houdt de wii controller in je hand als een golfstick, maar dan met 2 handen naast elkaar. Bedoeling is dat je een slagbeweging maakt die precies hard genoeg is om de bal op de green te krijgen en uiteindelijk in de hole.

Boksen:

Je gebruikt beide controllers als bokshandschoenen en het is de bedoeling door zijwaartse slagen, upercuts en gewone slagen je tegenstander knockout te slaan. Dit lijkt zeer taktisch, maar in de praktijk komt het er meestal op neer dat je de tegenstander zo snel mogelijk achter elkaar slaat, zodat deze niets terug kan doen.

Bowlen:

Zeer traditioneel spel, wordt bij iedere bewegings-sportspel nog gebruikt, maar is altijd toch wel weer leuk. Je kan richting bepalen, de bal vanf links of vanf rechts gooien en met een beetje geluk krijg je er ook nog waty effect in. Een leuk spel waarin je ook echt gaandeweg beter in kan worden.

Baseball:

Bedoeling is om de beurt een inning te slaan en te gooien. Bij het gooien kan je gebruik maken van speciale effectballen en is het de bedoeling om een loeiharde strike te gooien. Als slagman moet je dit juist voorkomen en de bal zo ver mogeijk het spel in te krijgen. Het slaan gaat hier soms erg moeilijk, zeker als er curveballen en andere effecten in het spel komen.

Wii sports is heeel leuk als beginnertje voor een LAN-Party, maar het is niet zo geweldig dat je er een dag mee kwijt kunt. Het zit dan ook gratis bij de wii, en daarom is het spel het wel waard om te spelen, en is het ook best wel grappig. Maar voor de echte wii uitdaging zou ik toch een ander spel zoeken.

2 opmerkingen:

mario zei

Wii Sports is inderdaad een gave titel. Mijn armen zijn al 5 centimeter in gegroeid. Pas wel effe op je buurman/vrouw. Mijn broertje heeft al een blauw oog opgelopen ;)

Anoniem zei

Op 8 juli worden in Leuven de eerste Open Belgische kampioenschappen Wii tennis georganiseerd. Inschrijven kan op www.wiimbledon.be