vrijdag 27 april 2007

Get the glass

Naar het spelMorgen begint voor de meesten in het onderwijs de vakantie. Anderen hebben er al een weekje vakantie opzitten en hebben ook nog een weekje voor de boeg. Maar voor iedereen dus een mooi moment voor een spelletje!

Iets minder educatief misschien, maar wel erg leuk is het spel Get the Glass. Het doel van het spel is om het drinken van melk een stoer en 'cool' imago te geven. Het spel gaat over de familie Adachi. Hen wacht zonder ingrijpen een vreselijk lot: een leven zonder melk. Hun hoop is Fort Fridge te bereiken waar een heerlijk glas melk te vinden is. Talloze pogingen hebben ze al ondernomen, maar tot nu toe zonder succes want Fort Fridge wordt zwaar bewaakt. Jij mag de familie helpen bij het fort te komen, maar pas op: als Fort Fridge Security ze inhaalt, dan worden ze opgesloten in Fort Milkatraz. Met wat mazzel kunnen ze daaruit ontsnappen, maar het kan ze ook een leven kosten.

Get the Glass is uitdagend, en zeker niet makkelijk. De vormgeving vind ik leuk: humoristisch en stoer, en de muziek past bij het geheel. Ik vond het erg leuk om een keertje te spelen. Of je er meer melk van gaat drinken betwijfel ik, maar ik ben er wel van overtuigd dat je met dit soort promotie-akties melk bij jongeren op een positieve manier onder de aandacht kunt brengen.

Naar het spel

N.B. Het duurt lang om het spel te laden, en tussendoor moet je ook regelmatig wachten om een nieuw deel van het spel te laden. Maar omdat het nu het vakantie is, is dat hopelijk geen bezwaar!

Geen opmerkingen: