donderdag 15 november 2007

Hoe train ik mijn hersenen?


Een tijd geleden heb ik Dr kawashima's brain training voor de DS gereviewd, dit was toen het eerste en ook enige spel dat bestemd was om je hersenleeftijd gelijk te maken met je normale leeftijd.Dit bleek een succes, en daarom had sony ook een spel van hetzelfde principe gemaakt: mind quiz. Deze game gaat van hetzelfde principe uit. Maarja, de PsP heeft sommige mogelijkheden van de ds niet, en omdat er toch enige originaliteit vereist is, is deze game toch met een andere methode gekomen. Daarom ook een aparte review voor deze game.


Mind quiz gaat net als Brain Training ervanuit dat je door alsmaar oefeningetjes te doen slimmer wordt. Mind quiz heeft daarom een brede variëteit aan oefeningetjes (totaal 48), ingedeeld in 4 categoriën, om zo gericht een bepaald onderdeel te kunnen traien. Bedoeling is dat je iedere dag ongeveer 3 oefeningetjes doet en daarna de grote hersenleeftijdstest. Deze test bestaat uit een aantal random oefeningen, die je dan zo snel mogelijk moet voltooien. Daarna krijg je je hersenleeftijd te horen en bedoeling is dat deze zo dicht bij 20 mogelijk komt, want na 20 word je brein niet meer slimmer, dan gaat de kennis er eigenlijk alleen maar af.

Waar Dr Kawashima tekort schoot als je een slecht handschrift had of als je stem niet duidelijk was, is Mind Quiz slechts 4 knopjes drukken voor de antwoorden omdat alle antwoorden multiple choice zijn. Maar aan de andere kant, waar de interactiviteit van de DS bij Dr Kawashima gebruikt werd lijkt hier elke oefening op elkaar. Wel heeft Mind quiz 48 oefeningen waar je bij dr kawashima niet verder kwam dan 10. Wat ik alleen nog steeds mis bij beide games, omdat dat soort spelletjes toch dingen zijn die je elke dag een paar minuutjes moet doen, is iets om mensen ook echt geïnteresseerd te houden. Dat je iets krijgt als je het goed gedaan hebt, behalve een lage hersenleeftijd. Een bonus, een beloning. Maar ondanks dat zijn het beide toch wel geweldige spellen.

Geen opmerkingen: