donderdag 20 december 2007

Ambulanssi; afgaan is leuk!


Ik had al een hele tijd helemaal geen enkel spel kunnen vinden of de tijd opbrengen om een spel met mijn moeder te spelen. Dit klinkt waarschijnlijk vrij raar in de oren van sommige mensen, en misschien is het dat ook maar het is af een toe eens gezellig om samen even een spelletje te spelen. Zo kreeg mijn moeder van een collega de tip om eens te kijken naar een spel waarvan zij de beelden wel leuk er uit vond zien maar ze snapte niets van de besturing; Ambulanssi. En dat terwijl zij een rijbewijs heeft en ik niet.

Iedereen kent vast wel de laatste reclame van centraal beheer Achmea met de Finse ambulansebestuurders die opeens een gloednieuwe ambulance krijgen. In het spel ben jij de bestuurder van deze ambulance en je moet zorgen dat de parkeermeter niet op hol slaat zodat de ambulancemedewerker achter je niet denkt bij het horen van de parkeersensoren dat de patient een hartstilstand heeft. Besturing is simpel, links of rechts ingedrukt houden is al wat nodig is om te sturen. Doel is heelhuids bij het ziekenhuis te komen, zonder dat de parkeersensoren af gaan.

Dit is niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet continu op tijd sturen, anders rijd je de verkeerde richting op, en kan je verkeerschaos veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat je vaak zeer veel keren op hetzelfde straatje terecht komt. Maar het spel is neit het leuke hiervan, het is het afgaan dat leuk is. Telkens als je parkeermeter op hol slaat krijg je een filmpje van hoe de patient iedere keer geëlektrocuteerd wordt. Hierna begin je weer overnieuw, en dan kan je blijven proberen tot je uiteindelijk bij het ziekenhuis aankomt. (alhoewel mij dat niet is gelukt) Leuk spel, zeker als je niet speelt om het spel uit te spelen en ook weer goede promotie voor achmea.

Geen opmerkingen: