dinsdag 5 februari 2008

Ugame-Ulearn

Naar de site van Ugame-UlearnIn maart wordt het weer druk in onderwijsland. We hebben dan de Onderwijs en ICT-beurs (voor basis- en voortgezet onderwijs) en Innovatium (voor het hoger onderwijs). Maar ik geef zelf de voorkeur aan de conferentie Ugame-Ulearn, over games en onderwijs. Of, om preciezer te zijn: over games en 'new literacy'. Waarom ik dat zo belangrijk vind?
  1. omdat ik denk dat we ons veel te weinig bewust zijn van de boodschappen die games uitdragen: de mogelijkheden die dat biedt (bijvoorbeeld ten behoeve van het onderwijs) en de gevaren die het met zich meebrengt (indoctrinatie d.m.v. games),
  2. omdat in deze conferentie ook aandacht wordt besteed aan games als cultuuruiting.
  3. omdat tijdens de conferentie bibliotheek en onderwijs bij elkaar komen, en ik ben ervan overtuigd dat die twee partijen veel meer hun krachten moeten bundelen dan ze nu doen.
Dinsdag 4 maart zijn er verschillende workshops (waarvan ik er eentje mag verzorgen, samen met twee collega's); woensdag 5 maart zijn er verschillende lezingen van sprekers uit binnen- en buitenland, uit de bibliotheek en uit het onderwijs.

Beleefd aanbevolen ;-)

4 opmerkingen:

Annet zei

Inderdaad een interessante 2 daagse. Ik zal er in ieder geval zijn, dus wellicht treffen we elkaar eens IRL.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Annet,
Dat zou leuk zijn! Ik hoop natuurlijk wel dat je dan naar onze workshop komt ;-)

Sandra Junier zei

Ik heb me ook opgegeven voor de workshops, maar de leuksten zijn allemaal al lang vol.

Ik hoop dat er op de dag zelf nog wat interactie is of toch nog ruimte bij jouw workshop bijvoorbeeld.

Sandra

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Sandra,
Ik heb geen idee of er nog extra ruimte is bij de verschillende workshops. Dat zou je aan de organisatie moeten vragen. Maar mijn ervaring is wel dat workshops soms veel interessanter blijken te zijn dan je tevoren voorziet. Juist omdat je er geen beeld bij hebt kan het erg leuk zijn om je te laten verrassen. Mij leken alle workshops interessant dus ik zou mezelf graag willen opsplitsen ;-)