donderdag 17 april 2008

Guitar Hero III; een sterk staaltje muziek

Door: Martijn van den Berg

De laatste tijd zie ik dat steeds meer mensen Guitar Hero III kopen. Nu zou je denken dat een spelletje waar je de hele tijd met een gitaar bezig bent niet veel kan voorstellen, maar toch schijnt dit spel redelijk verslavend te werken. Ik had het al een keer eerder gekocht, en het leek me wel wat, dus heb ik stad en land afgezocht naar een 360 versie en heb ik deze uiteindelijk gevonden. Rocken maar!

Het begint vrij makkelijk allemaal. Je krijgt een gitaar met 5 akkoorden en een klepje dat je heen en weer beweegt en samen kan je zo de benodigde noten vormen. Je begint in easy met slechts 3 akkoorden, en gaat daarna door met medium met 4 akkoorden, daarna hard met 5 akkoorden om uiteindelijk zo goed te worden dat je expert kan doen, wat dus echt een gekkenhuis van noten is. Als een liedje je niet lukt, kan je een deel van dat liedje uitkiezen om dit vertraagd af te spelen en zo te oefenen.

Naarmate het spel steeds moeilijker wordt, wordt het ook steeds moeilijker om verder te komen. Het spel is zo gemaakt dat er flink wat moeite moet worden gedaan om uiteindelijk het laatste liedje om moeilijk uit te spelen, om het nog maar niet te hebben over liedjes die extra beschikbaar zijn. De gemiddelde speler zal dus niet het hele spel uitspelen.

Maar dat is niet erg, want de liedjes die je moet spelen zijn vaak herkenbaar, en daarom heel erg leuk om te spelen. Het spel verveelt niet. Als je iets niet kan spelen, ga je gewoon een liedje terug opnieuw proberen, en dan gaat het vaak later wel. En zelfs voor de mensen die niet zo ver komen zijn er altijd nog veel leuke liedjes beschikbaar om jezelf mee te vermaken. Het spel is redelijk origineel en goed uitgewerkt en er zit ook nog een co-op op voor als je met vrienden wilt rocken. Een zeer geslaagd spel wat mij betreft!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De open variant is Frets on Fire. Werkt leuk in combinatie met je toetsenbord. Er zijn over de hele wereld mensen die bekende liedjes speelbaar maken in deze game.

Helaas werkt ie op de Mac niet...

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Marieke,
Klopt: die had ik ook gevonden: http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/2008/03/guitar-hero-op-school.html. Maar volgens mij biedt die versie wel minder speelplezier dan Guitar Hero zelf. Maar het is in ieder geval een goede starter. Ben je eenmaal gegrepen door de software dan kun je de commerciële versie kopen als je meer wilt. Wist je dat er wel een Mac-versie is van Guitar Hero III? Moet je wel een sterke grafische kaart voor hebben (die had ik dus niet.... ).