vrijdag 25 april 2008

Kunstboek of boekkunst

Kunstwerk van Brian DettmerVia het weblog van Mees! (een van de voorlopers op onderwijsblog- en podcastgebied) kwam ik terecht op deze site waar (vind ik) prachtige kunstwerken zijn gemaakt met boeken.

Ik bedacht dat ik wel vaker (kunst-)objecten had gezien die gemaakt waren van boeken. Waarom boeken blijkbaar de geesten van beeldend kunstenaars prikkelen weet ik niet, maar het leek me wel leuk om de laatste dag voor de vakantie eens een paar van dit soort objecten naast elkaar te zetten. Niet nuttig misschien, maar wel leuk en een stimulans om de komende vakantie het boek eens met andere ogen te bekijken.

Klik maar eens hier of hier, hier of hier of op deze site waar je een heleboel boekkunstwerken bij elkaar vindt. Er is ook meubilair gemaakt met boeken: een boekenkast, nog een boekenkast en nog een boekenkast, zelf-maak tafelpoten, een console en hier een tentoonstelling van boekmeubilair.

En ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe de beeldende kunst straks omgaat met de nieuwe media ;-)

p.s. De komende weken nemen Martijn en ik vakantie van dit weblog; het volgende blogje is te lezen op 13 mei!

4 opmerkingen:

janien zei

Wat een heerlijk artikel op deze zomerse lentedag! Over boeken en kunst. Luiletterland is het hier voor mij ...

FF getwitter, en minder poëtisch: nu moet ik dringend aan de dakgoten vooraleer het volgende week weer gaat regenen. Liever zou ik nu over jou bloggen ... Alles hier is zo razend interessant blogvoer. Neem nou gewoon jouw laatste vijf posts: stuk voor stuk op mijn maat en naar mijn smaak. Wow, bedankt. Inspiratie, innovatie met spirit gebracht, ook door je zoon Martijn. Wowow!

Edwin Mijnsbergen zei

Prettige vakantie voor jullie!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Edwin,
Dank: hij is helaas alweer achter de rug maar we hebben genoten!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Janien,
Dank voor je support. Ik hoop dat het je gelukt is met de dakgoten en dat je naast je mantelzorgaktiviteiten ook nog tijd hebt gehad om te genieten van het mooie weer en alle bloemen die nu in bloei komen te staan!