woensdag 9 april 2008

Questionaut

Naar het spel QuestionautBij de BBC is weer een prachtig spel verschenen: Questionaut. In het spel moet je de hoofdpersoon verder helpen op zijn luchtreis om een weggevlogen hoed terug te vinden. Dat doe je door vragen te beantwoorden op het gebied van de Engelse taal, wiskunde en de bèta-vakken. Ook zitten er wat speelse grapjes in: dingen waar je op kunt klikken waardoor er iets gebeurt. Soms moet je eerst iets in werking zetten door zaken in de juiste volgorde op te starten.

Wat betreft gameplay is het geen hoogdravend spel. Integendeel: een spel dat draait om het beantwoorden van vragen is niet iets waar de meeste gamers voor thuisblijven. Wat het spel bijzonder maakt is de prachtige vormgeving en de humor. Ik ga daarover hier niets vertellen: het is veel leuker om het zelf te ervaren. Ik kan het iedereen aanraden om dit spel te spelen, ook niet-gamers. Gegarandeerd dat je je na een kwartiertje spelen (meer tijd dan dat vraagt het niet) je weer helemaal opgekikkerd bent!

p.s. Voor het geval je trek hebt in nog meer: speel ook eens Samarost 1 en 2 van dezelfde makers. Even mooi en avontuurlijk en zonder lastige vragen ;-)

7 opmerkingen:

P. Overbeek zei

Leuk spel! Mijn 16-jarige dochter was er ook erg goed in.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@P. Overbeek,
Goed om te horen. Ik was blij dat ik dit spel zelfstandig kon spelen. Meestal moet ik mijn zoon erbij halen voor de fijne kneepjes ;-)

Anoniem zei

hoe geraak je in s hemelsnaam uit stage 3/8?

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Anoniem,
Klik op de staart van de zwarte kat zodat hij wegloopt. Dan kan het vogeltje op zijn tak gaan zitten. Klik dan nog een keer op het vogeltje en vervolgens op de bloem die is gegroeid. Vervolgens klik je op de uil.

N.B. Ik hoop dat ik niks vergeten ben maar als je begint met het puntje van de staart van de zwarte kat volgt de rest (min of meer) vanzelf ;-)

løde zei

Aah tof :)
Ik dacht het screenshot al te herkennen van samorost!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Lode,
O.a. dit soort spellen maakt dat ik vind dat door games ook een nieuwe vorm van kunst ontstaat. Ik geniet van de beelden en de humor van deze spellen. Jij ook?

løde zei

Ja :) Ik vond Samorost ook al erg leuk om te spelen. Ook gewoon het doen, niet eens uitspelen is al leuk. Zelfs de "muziek" heb ik wel eens opstaan als achtergrond geluidje.
Ik denk ook altijd aan de Blob, en aan Spider (http://www.youtube.com/watch?v=tF-_yeyicP8) van de HKU.