dinsdag 2 september 2008

Digibordspelletjes voor rekenen

Naar de site ICT-gamesUit onderzoek van Kennisnet blijkt dat het aantal digitale schoolborden het afgelopen jaar in het basisonderwijs is verviervoudigd (van 11 naar 48%). Er zijn al een heleboel mensen die websites verzamelen die handig zijn voor het digibord. Beeldmateriaal om de les visueel te maken en spelletjes of interactieve websites om te oefenen met de lesstof.

Een aantal van die sites op een rijtje:

Maar in geen van deze overzichten vond ik deze website terug: ICT-games. Misschien is dat omdat het een Engelstalige pagina is. Voor de doelgroep (basisonderwijs) kan dat natuurlijk een belemmering zijn. Maar omdat het hier gaat om materiaal op het gebied van rekenen is dat amper het geval. En er zijn wel allerlei leuke dingen te vinden: spelletjes, interactieve oefeningen en demonstratiemateriaal om de rekenlessen te visualiseren (bijv. een getallenlijn). De activiteiten zijn gesorteerd in categorieën, zoals optellen, aftrekken, verdubbelen, maten en vormen, meer of minder enz.

Ik vind het speels materiaal om rekenen mee te oefenen. Op het digibord maar het kan natuurlijk ook individueel gebruikt worden.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Het leuke is dat jouw berichten automatisch op Digibord op School verschijnen, dus ook dit bericht.

Zeker een waardevolle site! Ik heb meteen een aantal deeplinks geplaatst op www.digibordopschool.nl

Anoniem zei

Geachte mevrouw,



Ik zag uw stukje op uw blog, dit is wellicht een welkome aanvulling voor u.

deze applicatie zal o.a. worden gebruikt voor geschiedenis onderwijs.

Ik hoop dat u het niet vervelend vindt dat ik onze eigen site aanbeveel.



Kent u www.timerime.com al?

Ik hoop dat u er wat aan hebt.





Met groet,

Pico Wilbrenninck

06-22904657



TimeRime bv

Rotterdam

André Manssen zei

Bedankt voor de tip!!

m2cm zei

@Sipke en André,
Ik had al gehoopt dat jullie de site zouden opnemen in jullie overzichten. Dat vind ik superhandig: daar vind je alles op dit gebied bij elkaar!

m2cm zei

@Pico,
Ik heb al eens wat geschreven over het gebruik van tijdlijnen in het onderwijs (bijv. http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/2008/01/classtools.html, http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/2007/12/tijdlijnen-en-andere-learning-tools.html, http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/2007/11/tijdlijnen-maken-met-tribbit.html en http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/2007/05/tijdlijnen-in-google.html. Ik zie daar zeker mogelijkheden voor. Misschien is het een idee voor jullie om op de site wat suggesties te zetten hoe je tijdlijnen kunt gebruiken in het onderwijs?

Anoniem zei

@margreet,

Ik had inderdaad uw blog over tijdlijnen gelezen. TimeRime gaat binnenkort live in de klas.
Graag even contact met ons?
Wij kunnen dan vertellen over de plannen die een van de grote onderwijs uitgevers heeft met TimeRime die het gaat gebruiken voor de geschiedenisles in de eerste drie klassen middelbaar onderwijs. Ook gaat het worden gebruikt op lagere scholen. Een echte geval van nieuwe media in de klas.

Het best kunt u even bellen met Gerard Pastwa, algemeen directeur TimeRime, 010-2210195.

Met vriendelijke groet,
Pico

m2cm zei

@Pico,

Ik wacht het persbericht wel af. Ik vermoed dat die uitgever wel ruchtbaarheid zal geven aan jullie nieuwe tool. En anders hoop ik dat jullie me t.z.t. een bericht sturen!