maandag 8 september 2008

Symposia over virtuele werelden

Naar de webpagina van het symposium van EduverseNiet alleen bij SURFnet en SURFfoundation houden ze zich bezig met virtuele werelden: ook andere organisaties zijn geïnteresseerd in wat virtuele werelden kunnen betekenen voor het onderwijs. De Eduverse Foundation is daar één van. De Eduverse Foundation wil het gebruik van virtuele werelden in het onderwijs stimuleren o.a. door in kaart te brengen wat wel en wat niet werkt, door het gebruik van virtuele werelden te faciliteren, testcases te ontwikkelen en onderzoek naar en in virtuele werelden te bevorderen.

Op 23 september organiseert de Eduverse Foundation een symposium over verschillende aspecten van virtuele werelden. Er is van alles te ontdekken daar: over allerlei verschillende virtuele omgevingen (bijv. Second Life, ExitReality - dat nog volledig in ontwikkeling is - en Open Croquet), over virtuele omgevingen, games en sociale netwerken en over filosofie en Virtual Reality. Er zijn een heleboel bekende sprekers, o.a. Philip Rosedale, oprichter van Linden Lab en voormalig CEO, Christian Renaud (een internationale goeroe op het gebied van virtuele omgevingen), David Williamson Shaffer van Epistemic Games.

Een ticket voor het symposium (€ 200,= en € 100,= voor studenten) kan online besteld worden bij De Balie.

En mocht je nog een warming-up nodig hebben voor deze bijeenkomst, meld je dan aan voor het (gratis) symposium 'Identiteit in Virtuele Werelden' dat door de KNAW georganiseerd wordt op 18 september. Ik heb me daarvoor al aangemeld dus misschien zie ik je daar wel ;-)

Geen opmerkingen: