dinsdag 18 november 2008

Mobile Game Quest

Klik hier om naar de wedstrijdsite te gaanHoera, ik kan weer een nieuw om een wedstrijdje aankondigen! Deze keer is het een wedstrijd die georganiseerd wordt door De Waag, de organisatie die eerder het spel Frequentie 1550 uit heeft gebracht.

Voor de wedstrijd Mobile Game Quest worden docenten opgeroepen om hun leerlingen een mobiel spel te laten maken met de nieuw ontwikkelde tool Games Atelier. Hiermee kun je 3 verschillende soorten spellen maken:
  • Secret Trail: een speurtocht waarbij gebruik wordt gemaakt van gps en sms;
  • Collect & Trade: idem, maar in dit geval moet een specifieke combinatie van objecten verzameld (en geruild) worden;
  • Adventure: een spel waarbij elke speler een eigen specifieke vaardigheid heeft die goed ingezet moet worden in het spel.
Scholen die meedoen aan de wedstrijd kunnen gratis deelnemen aan een instructiebijeenkomst over het maken van een mobiel spel. De genomineerde teams mogen bovendien de spellen gratis spelen met de klas onder begeleiding van Games Atelier experts. Zij komen langs met de geschikte mobiele telefoons. De andere scholen kunnen tegen gereduceerd tarief een workshop Games Atelier op school krijgen en gebruik maken van de juiste telefoons en de bij de software behorende handleiding. Voor de winnaars zijn er tot slot 3 Nintendo Wii's voor gebruik in de klas.

Na afloop van de wedstrijd zal voor het gebruik van de online omgeving een licentie gekocht moeten worden. De prijs van deze licentie is op dit moment nog niet bekend. Het gebruik van de server en het verzenden van data zit dan bij de prijs inbegrepen.
De telefoons moeten echter zelf aangeschaft worden. De wedstrijd Mobile Game Quest is dus een mooie gelegenheid om eens aan deze nieuwe tool te ruiken en om onder begeleiding van experts op dit gebied te ervaren wat het maken van mobiele games voor jouw lessen kan betekenen.

Aanmelden kan hier!

Geen opmerkingen: