dinsdag 9 december 2008

Wedstrijdje voor docenten

Klik hier om naar de lustrum-site van Bizzkidz te gaanBizzkidz, de managementcompetitie voor het VO en MBO, bestaat 15 jaar. Een goede reden voor de organisator om dit jaar een nieuwe wedstrijd te organiseren. Deze keer niet voor leerlingen, maar voor docenten: de Bizzkidz docentencompetitie. Deelname aan deze wedstrijd is helemaal gratis. Er mogen 150 docenten aan meedoen. In deze online managementgame nemen teams van docenten beslissingen voor hun fictieve onderneming, net als bij de leerlingencompetitie.

Ik wil iedere (economie-/handel-/M&O- enz.)docent deelname aan de wedstrijd aanraden: om te beginnen is het natuurlijk leuk om mee te doen met een wedstrijdje en helemaal als je dat kunt doen met de hele sectie. Ik denk dat het een leuke manier is om te ervaren hoe een spel in het onderwijs ingezet kan worden. Ik ben er bovendien van overtuigd dat leerlingen het leuk zullen vinden als hun docent meedoet met de competitie, en ze zullen graag met hun docent meedenken over de strategie die gevolgd moet worden. Als je school wint dan is dat een opsteker voor jezelf maar ook voor je leerlingen èn voor de school.

Wees er snel bij: de wedstrijd gaat in januari van start en duurt tot maart. De finale wordt eind april gevierd bij Hogeschool INHolland Diemen, gelijktijdig met de finaledag van Bizzkidz. Wie erin slaagt om dan samen met zijn leerlingen op het erepodium te staan krijgt een eervolle vermelding in mijn weblog ;-)

Geen opmerkingen: