woensdag 7 januari 2009

Nominaties Gouden Apenstaart bekend

Klik hier om te stemmen wie volgens jou dit jaar de Gouden Apenstaart verdientJa, het is weer zover: de jury heeft de nominaties van de Gouden Apenstaart bekend gemaakt. Nu is het aan het publiek om te bepalen wat de beste en leukste site is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er kan gestemd worden tot 21 januari.

Voor wie het nog niet weet: de Gouden Apenstaart is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de makers van de beste kindersite. Er is een prijs beschikbaar voor de beste site die gemaakt is door kinderen en een prijs voor de beste site gemaakt door volwassenen. De organisatie hoopt door jaarlijks een prijs uit te reiken een discussie op gang te brengen over wat nu een goede site is voor kinderen en waar websitemakers op moeten letten bij het maken van sites voor kinderen. Die discussie moet zowel gevoerd worden door volwassenen (bijv.: mag reclame op een website en zo ja: onder welke voorwaarden, mag je kinderen vragen om hun naam achter te laten op een website, hoe betrek je ouders bij wat kinderen doen op internet enz.) als onder kinderen (bijv. wat vind je wel en wat niet leuk, wat vind je van pop-ups met reclame, is het leuk als een site een verrassende navigatie heeft of is het vooral belangrijk dat je makkelijk de knoppen vindt?).

Om kinderen te betrekken bij de uitreiking van de Gouden Apenstaart is er een lespakket ontwikkeld. Maar je kunt ook gebruik maken van de lessen op I-Respect, zoals deze les over publiceren op internet.

De volgende sites zijn genomineerd:
  1. sites gemaakt door volwassenen:
  1. sites gemaakt door kinderen:
Help mee om Nederland mediawijzer te maken en breng hier je stem uit!

Geen opmerkingen: