donderdag 5 februari 2009

De een na laatste toetsweek

Door: Martijn van den Berg
Vorige toetsweek stopte ik met alle dingen die ik normaal zou doen en ging non-stop leren. Dit werkte niet perfect, want aan het eind was ik al mijn energie kwijt. Nu had ik daarna nog 2 toetsweken om de perfecte manier te vinden om zo veel mogelijk rendement uit mijn tijd te halen. Vorige week had ik weer toetsweek. Deze keer heb ik het totaal tegenovergestelde geprobeerd.

Ik ben gewoon doorgegaan met de dingen die ik normaal zou doen. Uitgaan, gamen, sporten, alles. Ik ben rond dezelfde periode voor de toetsweek begonnen. Nu moet ik wel zeggen dat ik een beetje griepjes was aan het begin, waardoor er minder fut in zat, maar dat ging vrij snel over.

Ik merk, dat als ik gewoon van alles ga doen, ik excuses ga zoeken om niet te leren. Mezelf wijs maken dat ik alles al ken, en dat leren niet meer nodig is. Ik moet mezelf op een gegeven moment echt aan het werk zetten en ook actief bezig proberen te zijn. Dit gaat de uiteindelijke truc niet worden. De vorige was toch echt beter, alleen minder toepasbaar met veel proefwerken. Ik denk dat ik uiteindelijk de juiste combinatie moet vinden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Martijn, Misschien is dit wel een effectieve methode: Begin met het vak waar je de meeste tijd (en energie) voor nodig heb en reserveer daar b.v. 1 uur voor. Ongeacht of je de hele stof hebt behandeld, 'beloon' je jezelf met iets wat niets met je studie van doen heeft (gamen b.v.)Zet een (kookwekker en houd de gametijd op een half uur) kies dan een ander vak en besteed daar ook 1 uur aan. De beloning kan nu een kop thee o.i.d. zijn; maar weer niet langer dan 'n half uur. Plan je beloningen net zoals je leerwerk in. Je zult zien dat de spanningsboog dan in evenwicht blijft!
Succes! Groeten van Marianne (mediathecaris en oud-medewerkster van studiebegeleiding)

Martijn van den Berg zei

Ga ik proberen met de volgende toetsweek. ;-)

Bedankt!