vrijdag 15 mei 2009

Johnny Shadow: nieuwe spellen, belangrijke boodschap

Sjonnie Sjadow, heette het spel tot afgelopen jaar. Maar dit jaar is er een nieuwe versie van deze site van KWF Kankerbestrijding, gemaakt door IJsfontein. Net als voorheen kun je hier informatie krijgen over wat de zon doet voor (of liever gezegd: tegen) je huid. En je kunt er ook weer spelen: er zijn twee nieuwe minigames. Bij Weeralarm moet je Papadakolossis de kreeft met een parasol beschermen tegen de felle zon en bij de Zonnebrandinsmeerrace moet je razendsnel een zonnende badgast insmeren. Maar je moet wel zuinig zijn met de zonnebrandcrême want anders heb je niet genoeg voor de hele dag.

Maar er is veel meer te bekijken en te doen op de nieuwe site van Johnny Shadow. Je kunt er kennismaken met Papadakolossis de kreeft (die natuurlijk graag zo rood mogelijk wil zijn) en zijn hele familie en de camper van de stoere Johnny Shadow bekijken. In de kiosk kun je strips lezen over Johnny Shadow of kleurplaten downloaden. Je kunt ook zien wat je moet doen als je de zon schijnt en je buiten wilt spelen of zwemmen, voetballen of meedoet aan een tennistoernooi. Daarvoor moet je eerst aangeven op wie je lijkt: iemand met een lichte of een donkere huid, met rood haar of zwarte. Overigens heb ik niet kunnen constateren of dat verschil maakte bij de beoordeling van de keuzes die je maakt.

Er zijn aparte pagina's voor ouders en voor docenten. Op de pagina voor leerkrachten vind je o.a. een widget voor op je Hyvespagina. Ik heb 'm maar toegevoegd aan mijn Hyvesprofiel: beter een keertje teveel gewaarschuwd dan een keer te weinig. Want echt: teveel zon doet je huid schade. En wat heb je nu liever: oud worden met een blanke huid of ....?

Via de site kun je een lespakketten aanvragen voor de basis-, midden of bovenbouw. In elk lespakket zitten een boekje voor de leerlingen met daarin informatie, wat opdrachten, een strip, spelletjes om te spelen als er zon/schaduw is, en - afhankelijk van de bouw - kleurplaten en iets om te knutselen. Wat mij wel verbaasde is dat het boekje voor de bovenbouw op de spelletjes na identiek is aan het boekje voor de middenbouw. Ik denk dat de bovenbouw wel een iets hoger niveau aan kan dan dat ze nu krijgen. Het lespakket is overigens ook te downloaden via de site zodat je eerst kunt kijken of het iets is voor jouw groep.

Tot slot: Johnny Shadow heeft ook een wedstrijd uitgeschreven: maak een foto van de leukste schaduw. Mmm, ik was vroeger best goed in het bedenken van schaduwfiguren. Misschien moet ik eens een poging wagen. Alhoewel ik denk dat ik weinig kans maak als ik naar deze figuren kijk ;-)

1 opmerking:

Marco zei

Op http://www.youtube.com/watch?v=DeCroJkybF8 en op www.impactcg.nl is een video te zien van de start van de campagne en uitreiking van het eerste smeerstation door KWF Kankerbestrijding.