woensdag 7 oktober 2009

Gametechnologie

Klik hier om naar de website van de studierichting Gametechnologie te gaanVoor iedereen die geïnteresseerd is in games en die zich nog/weer aan het oriënteren is op een studie: de Universiteit Utrecht start volgend jaar met de universitaire opleiding Gametechnologie: een volwaardige studierichting binnen de opleiding Informatica.

In de bacheloropleiding komen alle aspecten aan bod die van belang zijn bij het bouwen van computer games, zoals het programmeren van games, kunstmatige intelligentie, computer graphics, game design, 3D modelleren, simulatie en internetprogrammeren. In die periode bouwen studenten in een team een game bouwen, samen met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Aansluitend op de bacheloropleiding kunnen studenten de master Game and Media Technology volgen. Die opleiding bestaat al langer: ik weet dat daar echt leuke en vernieuwende dingen worden gedaan.

Wat me aanspreekt in deze studie is de samenwerking met andere opleidingen, binnen en buiten de UU. Daarnaast hebben de Universiteit Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de gemeente en provincie Utrecht samen de Dutch Game Garden opgericht, een stichting die studenten stimuleert en helpt om hun eigen game bedrijven op te richten. In Utrecht zit je echt in het hart van gamedesign in Nederland. Verder is de opleiding Gametechnologie de enige complete game-opleiding in Nederland op universitair niveau: als je de studie doorlopen hebt dan heb je ook echt wat op zak.

De studie start volgend jaar, maar je kunt je nu al aanmelden voor de bachelor.

Geen opmerkingen: