woensdag 9 december 2009

Educatieve games en Google Goggles

Klik hier om naar het weblog Upside Learning te gaanDe post is al een tijdje oud, maar ik zag hem vandaag voor het eerst: de 'Top 100 Learning Game Resources' op het weblog The Upside Learning Solutions Blog. In deze post worden 100 bronnen genoemd op het gebied van educatieve games. De variatie is groot: er wordt verwezen naar Lego Games en naar e-mailgames van Thiagi, naar organisaties die zich bezighouden met onderwijs en organisaties die zich bezig houden met game-onderzoek, naar artikelen en blogs en nog veel meer. Voor wie zich (verder) wil verdiepen in educatieve games is dit een prachtig startpunt!

Maar de rest van het weblog vind ik ook erg de moeite waard. Zo las ik er over het bestaan van Google Goggles, een toepassing die werkt op Android telefoons en waarmee je op internet kunt zoeken naar beelden die lijken op de foto die je maakt met je telefoon. Handig voor als je meer wilt weten over een kunstwerk dat je bekijkt in een museum of een beroemd bouwwerk: je maakt een foto en Google Goggles zoekt naar gelijke beelden en de bijbehorende informatie. Kijk vooral even naar onderstaand filmpje: na een korte introductie over de makers zie je wat Google Goggles kan.

4 opmerkingen:

Henk Heurter zei

Dag Margreet,

Het linkje naar de learning solutions blog klopt niet. Het moet zijn: http://www.upsidelearning.com/blog/

Groet, Henk

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Henk,
bedankt voor de tip. Ik heb 'm aangepast!

moqub zei

Hi Margreet,

ik heb gister hier even mee zitten testen en ik ben nog niet heel erg onder de indruk. Heb van alles geprobeerd, kunst, plaatjes in boeken, ansichtkaarten, reclames, etc.

Maar het idee is goed! Nu nog even wat meer ontwikkelen :)

Moqub/Liesbeth

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Moqub,
goed dat jij het hebt geprobeerd: ik heb geen Android dus ik kon het niet uitproberen. Ik hoop wel dat het dan nog beter wordt want het lijkt me wel ongelooflijk handig!