vrijdag 18 december 2009

Het 1000ste blogje

Door: Martijn van den Berg
Het zat er al een tijdje aan te komen. Ik had hem opgemerkt, maar volgens mij is Margreet het alweer vergeten. Ik hoopte eigenlijk ook dat Margreet het blogje zou krijgen, omdat zij toch de meeste inzet heeft getoond voor dit weblog en dit lukte helaas niet. Daarom is dit nu officieel het 1000ste blogje, en voor zover ik weet, weet Margreet noch van dit blogje noch van ons historisch moment. Aangezien Margreet nogal vaak op haar weblog zit, gaat het nog een hele toer worden om deze ongezien erachter te krijgen.

Zoals al gezegd, we hebben ons 1000ste berichtje erop zitten, en dit vind ik wel eens een speciaal moment. Voor mij, maar vooral voor Margreet. Het begon allemaal vijf jaar geleden, toen Margreet een manier zocht om haar kennis en ervaringen te archiveren, om er een leuk overzichtje van te krijgen. Dit is blijkbaar een goede bezigheid geweest, want al gauw werd het weblog één van haar vaste taken.

Er zijn in de tussentijd twee erg belangrijke updates geweest van blogger die het ons het leven makkelijker hebben gemaakt. Vroeger ging Margreet altijd vroeg uit bed om haar blogje te publiceren op precies het juiste tijdstip. Dat was voor mij erg apart, want ik moest mestal als eerste naar school, en om dan je moeder als een soort internetverslaving beneden haar blogje te zien publiceren, was voor mij altijd een apart gezicht. Daarnaast vind ik het ook wel handig dat ik op een gegeven moment mijn eigen blogjes zelf kon publiceren, want dit bespaarde Margreet, die toch al zo druk bezig was met het weblog veel werk. (Naast haar eigen blogjes haalde ze ook in het begin mijn spelfouten eruit

In de ruim vijf jaar dat dit weblog bestaat, heeft Margreet het gepresteerd om iedere doordeweekse dag met uitzondering van vakanties een blogje te publiceren met daarin altijd nuttige dingen van hoog niveau. Dit getuigt van een gigantische inspiratie. Een inspiratie die veel lezers naar mijn idee wijzer heeft gemaakt. En hier heb ik heel erg veel respect voor.

Ik denk dat Margreet en ik voorlopig zeker doorgaan met bloggen, beide met eigen motieven om te bloggen, maar uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat het erg leuk is om te doen. Ik wil Margreet feliciteren met dit blogje en ik weet zeker dat er nog veel meer zullen komen.

8 opmerkingen:

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Martijn,
Je hebt me echt verrast! Ik had niet in de gaten dat dit nr. 1000 was en al helemaal niet dat je dit van plan was. Stiekemerd ;-)
Ik kan je wel vertellen dat bloggen veel leuker is geworden nu we het samen doen. Eén van mijn redenen om te bloggen is inderdaad dat ik er zelf van kan leren, maar een goede tweede reden is dat bloggen met je eigen zoon heel bijzonder is!

Ik heb veel respect voor jou: het is niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor bloggen als er zoveel andere leuke dingen zijn om te doen En het was voor jou soms lastig om onderwerpen te vinden die pasten in dit blog maar waarin je ook je eigen visie kwijt kon. Ik vind het ongelooflijk knap dat je jezelf de discipline hebt opgelegd om dit al zoveel jaren te doen. Eerst op de middelbare school en nu nog steeds op de Hotelschool. Heel wat van die 1000 blogjes zijn van jouw hand!

Dank voor de samenwering; wat mij betreft gaan we er nog een tijd mee door.

Liek Schoeren zei

Gefeliciteerd met je/jullie 1000e blog artikel! Ik volg het al een tijdje en het is inderdaad altijd goede interessante informatie. Ga door naar de volgende 1000

janien zei

Dikke proficiat!! Alle lof en eer voor Margreet en Martijn! Deze superkwaliteitsblog (ja, een blog van "hoog niveau" zoals Martijn schrijft - met oneindig veel diepgang) is en blijft voor mij een bruisende, uiterst waardevolle bron van inspiratie, stimulatie, informatie! Ik wil hem nooit meer missen ...

Nog heel veel bloggenot met heel veel lezers!

Wintergroeten uit Vlaanderen
janien

wrubens zei

Jullie beiden van harte gefeliciteerd. Leuke en originele combinatie, moeder en zoon. ga zo door.

Ron Zuijlen zei

@ Margreet en Martijn
Hieper de piep hoera. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Vooral door blijven gaan!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@allemaal,
Dank voor jullie reacties. Ik ben natuurlijk blij met het bereiken van deze mijlpaal maar zoals jullie begrijpen ben ik vooral ook erg blij met deze verrassing van mijn zoon ;-)

Ria zei

Erg leuk, deze aandacht voor jullie 1000ste blogje Martijn! Alletwee van harte proficiat en ga zo door met deze (inderdaad) kwaliteitsblog!
Beetje laat, maar ik lees het nu pas...

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Ria,
Maar een late reactie is niet een minder leuke reactie! Dank voor je felicitaties. Zoals je ziet gaan we ook na het 1000 blogje door met hetzelfde enthousiasme ;-)