Je krijgt daarvoor kant-en-klare achtergronden tot je beschikking en figuurtjes en objecten die je daaraan kunt toevoegen. De objecten zijn schaalbaar, en kunnen voorzien worden van een tekstballon en je kunt tekst toevoegen in een apart tekstvak. Je kunt in het ingebouwde tekenprogramma ook eigen figuurtje of object tekenen, en die toevoegen aan je tekening. Je kunt je tekeningen en verhalen online bewaren en kiezen of je die alleen voor jezelf houdt, of dat anderen jouw tekeningen mogen bekijken.
Als je een filmpje maakt, dan kan elk object een aantal handelingen uitvoeren. Poppetjes, beesten en andere figuren kunnen van het ene naar het andere punt lopen, lachen of verdrietig kijken, dansen, springen enz., andere objecten maken andere bewegingen: een tas kan bijv. wiebelen en een telefoon rinkelen. De hele scène kan voorzien worden van regen of sneeuw, en je kunt een muziekje toevoegen: een een klein stukje van de film, een scène of de hele film. Een filmpje kan je niet op je eigen p.c. opslaan: die kan je naar keuze voor jezelf online bewaren of delen met anderen.
Kinderen maken de leukste dingen met Kerpoof. Het stimuleert ze in hun creativiteit en het biedt mogelijkheden om ze te laten vertellen wat ze bezig houdt. Ze zijn bezig met taal èn met tekenen, met kleur en perspectief, en als je met ze mee nadenkt over waarom bij het aanvragen van een account het e-mailadres van hun ouders wordt gevraagd en wat ze wel en wat ze niet online zetten, dan worden ze ook weer een beetje mediawijzer!
Hieronder een filmpje van een leerkracht die een alfabetboek maakt voor zijn leerlingen. Wie maakt er met Kerpoof een Nederlandstalig alfabetfilmpje voor op het digibord? Wie het maakt en hier meldt, krijgt van mij een boek over video en televisie maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten