Je kunt vervolgens die afbeelding ook weer bewerken, bijv. een ander atoom eraan koppelen. Dat gaat mijn kennis van scheikunde ver te boven, maar ik verwacht dat het voor iemand die er wel verstand van heeft, heel handig is. De tool is namelijk ontwikkeld in samenwerking met het Unilever Centre for Molecular Science Informatics van de Cambridge University, en ik vermoed dat zij wel verstand hebben van deze materie ;-)
Hoe de stoffen eruit zien, en wat de formules zijn e.d. is beschreven in CML: Chemical MarkUp Language. De beschrijvingen zijn opgeslagen in een Gallery, die je kunt vinden in de add-in. Het is jammer dat in de gallery nog maar 6 stoffen te vinden zijn: daarmee kom je niet ver in je scheikundelessen. Het is de bedoeling dat er een community gaat ontstaan van mensen die zich hiermee bezig houden die dan stoffen gaan 'beschrijven' en die met elkaar delen. Nu weet ik niet of Microsoft in staat is om zijn community neer te zetten en te faciliteren: ik heb niet de indruk dat dat hun sterkste kant is. Maar in dit geval hoop ik zeker dat het ze lukt: ik ben ervan overtuigd dat als de 'gallery' van deze add-in goed gevuld is, menig scheikundedocent er veel plezier van zal hebben.
Klik hier voor een filmpje over deze add-in.
2 opmerkingen:
Leuk tool, werkt helaas niet bij mijn NL office
@Henri,
Je moet de laatste versie hebben van Office. Heb je die? Dan moet er ook nog een extra tool geïnstalleerd worden. Tijdens het installatieproces krijg je de vraag of je daarmee akkoord gaat. Als je dat allemaal hebt/doet, dan zou de tool moeten werken. Deed 'ie in ieder geval wel bij mij ;-)
Een reactie posten