woensdag 21 april 2010

Spring School Leren in Sociale Netwerken

Klik hier om naar de site van SURF-academy te gaanZoals in mijn profiel hiernaast te lezen is, werk ik op dit moment - naast mijn andere klussen - parttime voor SURFfoundation. Eén van de taken die ik daar heb, is het - in samenwerking met SURFnet - vormgeven van SURF-academy, een samenwerkingsverband van SURFnet en SURFfoundation. SURF-academy is een professionaliseringsprogramma rondom ICT in het hoger onderwijs en onderzoek. Binnen dat programma worden allerlei soorten trainingen verzorgd, variërend van één dagdeel, tot een aantal dagen, en vanaf inleiding tot masterclass.

Op 6 en 7 mei organiseert SURF-academy een Spring School Leren in Sociale Netwerken. Sociale netwerken als Hyves en LinkedIn worden door steeds meer mensen gebruikt: om zich te profileren, om contacten te leggen of te onderhouden, om bestanden uit te wisselen enz. Je kunt sociale netwerken privé gebruiken, maar ze bieden ook mogelijkheden in het onderwijs: ten behoeve van de eigen professionalisering of binnen het eigen onderwijs, bijvoorbeeld voor communicatie met (oud-)studenten, het praktijkveld, collega’s en andere specialisten of als leeromgeving waarin lerenden informatie delen en samenwerken. In de Spring School gaan deelnemers actief aan de slag met sociale netwerken, waarbij ze input krijgen van en bijgestaan worden door specialisten op het gebied van Sociale netwerken.

Het programma van de Spring School is samengesteld door een programmacommissie en ik ben erg enthousiast over wat dat heeft opgeleverd. Er is een prachtige mix van luisteren, zelf werken, evalueren en creatief denken, en er komen allerlei verschillende sociale netwerken aan bod. Bijdragen worden geleverd door o.a. Peter Sloep, Indira Reynaert, Sanne Roemen, en door Matthijs Douwes en Simone Levie van Durftevragen.

Ben je ICT&O-medewerker of docent in het hoger onderwijs en wil je in je onderwijsinstelling met sociale netwerken aan de slag gaan, dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze Spring School.

Geen opmerkingen: