maandag 28 juni 2010

En de winnaars zijn ....

Screenshot van het spel dat met de hoofdprijs bekroond isAfgelopen zaterdag heb ik weer een groot project mogen afronden: de Creative Game Challenge. De afsluiting van deze wedstrijd, georganiseerd door de Universiteit Utrecht, waarbij leerlingen werden uitgedaagd een game te bouwen rond het thema 'beesten' was een groot festijn, waarbij volop gegamed kon worden. De Gamekings daagden de aanwezigen, wedstrijddeelnemers en de aankomende studenten voor de nieuwe studierichting Gametechnologie, uit voor een compo Dance Dance Revolution of Guitar Hero. Het was geweldig om te zien hoe sommigen, ondanks de warmte, tekeer gingen op de dansmatten.

Maar het hoogtepunt van de dag was voor mij natuurlijk de prijsuitreiking waarbij we eindelijk konden kennismaken met de makers van de games die we allemaal uitgebreid hadden gespeeld. Ik kan er echt van genieten als ik hoor hoeveel tijd en energie mensen steken in zo'n project en ook hoe sommige van hen daarbij ondersteund zijn door een docent. Leren op zijn leukst: een leerling die zich zelf concrete doelen stelt, en docenten die inspringen waar nodig en terzijde staan waar het kan!

De winnende games waren uitermate gevarieerd. RPG's, platformgames en adventures: het was er allemaal. En er waren echt mooie games. Zoals één van de vakjuryleden bij het beoordelen van de games zei: een aantal van de ingezonden games zou absoluut niet misstaan op bekende games-websites! Dat lijkt me toch een prachtig compliment voor de makers!

Ben je benieuwd wie er gewonnen hebben? Neem dan een kijkje in het overzicht van winnaars en lees wat de vakjury vond van de games. Alle ingeleverde spellen kunnen gratis gedownload en gespeeld worden. Veel gameplezier!

Afbeelding: screenshot van Forest Lord, het spel dat met de hoofdprijs is bekroond.

Geen opmerkingen: