donderdag 30 september 2010

Fenomeen der evolutie

Door: Martijn van den Berg
95% van alle mensen speelt wel eens een spelletje voor de lol. Toch is het zo dat vrijwel niemand, als deze bij een kennismaking gevraagd wordt naar zijn hobby’s, vrijwel niemand zegt dat hij een gamer is. Men schaamt zich er blijkbaar voor.

Dit komt doordat gamen door veel mensen wordt geassocieerd met de mensen die de hele dag achter een scherm zitten, er niet achter vandaan komen, en vaak niet erg sociaal zijn. Je wordt al heel snel in een bepaald hokje gezet.

Als je zegt dat je gaat tv kijken, is dat geen probleem. Het is ten slotte algemeen bekend dat bijna iedereen tv kijkt. Echter, de overeenkomsten tussen tv kijken en gamen worden steeds groter. Niet alleen omdat je bij beide naar een beeldscherm zit te turen, maar misschien vooral omdat het nog relatief jonge uitvindingen zijn, en beide zijn nog niet aan het eindstadium.

Sporten daarentegen, of andere standaard hobby’s zijn meestal al heel lang in de wereld, en daarom misschien iets meer geaccepteerd. Daarnaast denk ik ook dat gamen en tv kijken vaak wordt gezien als iets waarbij je niet sociaal actief bent.

Als we naar het verleden kijken, zal de toekomst misschien een oplossing bieden. Gamen is al lang niet meer iets wat alleen gedaan wordt. Kijk bijvoorbeeld maar naar alle nieuwe wii games die tegenwoordig uitkomen. Aangezien zo veel mensen gamen, neem ik aan dat het in de toekomst toch sociaal iets meer toegestaan wordt.

Geen opmerkingen: