donderdag 9 december 2004

Wiki over educational games

De wiki kende ik al, met name de Wikipedia heeft al een redelijk lange bestaansgeschiedenis. Ik weet dat in Nederland verschillende mensen geïnteresseerd zijn in het gebruik van het wiki-formaat in het onderwijs. Maar ik was nog niet eerder op het pad gekomen van deze wiki over 'educational games and simulations'. Het is de eerste in een (hopelijk lange) reeks van te ontwikkelen wiki's ter ondersteuning van constructivistisch onderwijs. Om twee redenen interessant voor mij: ik ben benieuwd of het wiki-formaat bruikbaar is voor het onderwijs (en onder welke omstandigheden) en bovendien ben ik zeer geïnteresseerd in de inhoud van deze wiki. Er staan een aantal leuke artikelen op over educatieve games. Leesvoer voor vele uren!

3 opmerkingen:

Pierre zei

Hoi Margreet,

Als je op de hoogte wilt blijven van de verschillende wiki's die er rond verschillende (ook niet-onderwijs gerelateerde) onderwerpen verschijnen, is deze weblog zeker ook de moeite waard: http://home.planet.nl/~fzelders/wikiblog/wikisfz.htm

Margreet-ICT en Onderwijs zei

Hoi Pierre,

dank voor de tip. Ik heb zowel "Fr@'s Wiki Stuff" als "Fr@'s BlogThis's" toegevoegd!

Rob zei

I enjoy reading through your blog. By the way, if you are interested in talking about a link exchange with me at http://best-kid-games-online.com, please let me know.