vrijdag 7 januari 2005

Digitale agenda

Ik was het nog niet eerder tegengekomen in het voortgezet onderwijs: een digitale agenda op het web. Makkelijk voor de leerlingen: zo weet je altijd welk huiswerk je hebt. Een digitale agenda zal in de Tweede Fase makkelijk op het web te zetten zijn: daar is immers (meestal) al een planner voor de leerlingen. Voor de overige klassen zal het veel discipline vragen van de docenten, maar ik denk dat het ook veel voordeel op zal leveren. Leerlingen die snel zijn of vooruit willen werken (die bestaan!) kunnen aan de slag (als de docenten tenminste een aantal lessen vooruit plannen). Ouders hebben een overzicht waar de leerlingen mee bezig zijn en kunnen eventueel hun kinderen helpen met het plannen van hun huiswerk. Ik kan me wel voorstellen dat leerlingen er minder blij mee zijn: die hebben zo immers geen enkele smoes meer dat ze niet wisten wat het huiswerk was ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Geloof maar dat menigeen toch wel een smoes kan bedenken... wat dacht je van: "ik heb geen internet thuis"? Dat kan de school immers niet verplichten.

Maar zonder gekheid: ik vind het een lumineus idee en schaam me een beetje dat ik deze nog niet was tegengekomen. Ik woon namelijk in Born... (maar mijn kinderen gaan/gingen in Sittard op school).
groet,
Sybilla