donderdag 19 mei 2005

Batterycheck

tekstHet spel Batterycheck is ontwikkeld in opdracht van de Stibat, de Stichting Batterijen. Het spel werd als cd-rom versie toegestuurd aan basisscholen die meedoen met de actie 'Lege batterijen? Lever ze in!' tegen inlevering van 15 lege batterijen. In het spel Batterycheck moet Batteryman, het poppetje van Batteryworld, zoveel mogelijk superbatterijen binnen zien te slepen. Niet makkelijk, want hij heeft maar beperkte energie en moet dus geregeld opgeladen worden, en onderweg naar de superbatterijen moet hij verschillende hindernissen nemen. Zo loopt hij bijvoorbeeld het risico in het water te vallen, waardoor hij zijn energie kwijt raakt en je helemaal opnieuw moet beginnen. Soms is dat wel erg frustrerend!

Batterycheck is niet meer via de site van de Stibat verkrijgbaar, maar kan via de gamessite van Ranj gratis gedownload worden. De game wijst leerlingen erop dat ze zuinig om moeten gaan met energie, maar biedt verder niet veel nieuwe inzichten. Het is wel een leuke beloning als het spel gespeeld mag worden als een groep erg zijn best heeft gedaan om batterijen te verzamelen.

Op de site van de Stibat zijn onder het kopje 'Jeugd' nog verschillende andere, kortere spellen te spelen. Lastig is het soms om de juiste toetsencombinaties te vinden. Bij mij werkte bijvoorbeeld het spel Energyboss (onder Energie) i.p.v. met de buitenste toetsen, met de toetsen P, Q, shift en ctrl. Verder is op de site informatie over het inzamelproject en er is een instructiekaart over het schoon en veilig sparen van lege batterijen. Wie zich inschrijft voor het project 'Lege batterijen? Lever ze in!' ontvangt na inschrijving een projectpakket: de video's “Rondje batterijen” en “Return of the Penlite”, leerlingenboekjes voor alle groepen met daarbij 6 docentenhandleidingen, 1 catalogus en 1 batterijenton.

Geen opmerkingen: