woensdag 11 mei 2005

Google Print doorzoeken

Op het forum van Voelspriet las ik een tip over het doorzoeken van de boekencollectie die door Google online is gezet in het kader van het project Google Print waarover ik in december schreef.

Typ daarvoor in je adresbalk de URL http://print.google.com/print?q=zoekterm. Op de plaats van zoekterm zet je het woord waarop je de Google-print collectie wilt doorzoeken, bijv. media-education. In de adresbalk typ je in dit geval dus de URL http://print.google.com/print?q=media-education. Als je wilt zoeken op een zoekterm die uit meer woorden bestaat, dan kun je die term tussen aanhalingstekens zetten. Zoeken op 'educational games' wordt dan http://print.google.com/print?q=.

Het resultaat is een overzicht van de boeken in de Google-print collectie waarin deze zoekterm voorkomt. Onderaan iedere treffer staat More results from this book. Als je dat aanklikt, krijg je de omslag van het boek te zien, en de pagina's waarop de term voorkomt. Elke pagina kan aangeklikt worden, waarna gebladerd kan worden naar de drie daaropvolgende of de 3 voorliggende pagina's.

Wil je meer pagina's zien van hetzelfde boek, geef dan in het zoekvenster links op het scherm (search within this book) een woord dat veel gebruikt wordt, bijv. 1 of no of iets dergelijks. Je kunt op die manier bijna alle pagina's van het boek doorlezen. Toch wel handig ;-)

Geen opmerkingen: