dinsdag 7 juni 2005

Games – Meer dan spelen

Om tijdig nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en ict in kaart te brengen, heeft Kennisnet in 2003 de Kamer van Morgen opgericht. De Kamer bestaat uit mensen uit het onderwijs, de omroep èn de internet- en telecomwereld. De Kamer stelt steeds een bepaald thema centraal en nodigt voor elke zitting experts uit op het gebied van dit thema. Na elke zitting volgt een publicatie over het thema.

In juni 2004 was het thema van de kamerzitting 'Games'. Daarvoor waren o.a. uitgenodigd Arno van der Hulst, Managing consultant Capgemini E-learning en multimedia, Mark Overmars, Hoogleraar en hoofd van het Centrum voor Geometry van de Universiteit Utrecht en maker van het programma Game Maker en Erwin Blom, Hoofd afdeling VPRO Digitaal. Een gezelschap dus dat zeker veel interessante dingen kon vertellen over games!

Recent is het boekje verschenen dat is geschreven naar aanleiding van deze bijeenkomst: Games – Meer dan spelen. Een boek vol achtergrondinformatie over games, maar ook met praktische tips over hoe games gebruikt kunnen worden in het onderwijs, over games en geweld en welke games bruikbaar zijn voor het onderwijs en waarom. Ik kan iedereen de publicatie aanbevelen: hij is erg de moeite waard! En als je dan toch aan het lezen bent: ook de eerdere publicatie van de Kamer, over Wireless and Mobile, met daarin informatie over draadloos en mobiel internet in theorie en praktijk, is een aanrader.

Geen opmerkingen: