Nuvvo biedt de mogelijkheid om zelf cursussen aan te maken en aan te bieden aan de webgemeenschap. Daarbij heb je de keus om de cursus gratis aan te bieden, maar je kunt er ook geld voor vragen. Nuvvo int het bedrag, en krijgt daarvan een deel (8%); de rest is voor de maker van de cursus. Een goede manier om de kosten te dekken, en daarmee continuïteit te garanderen, lijkt mij!
Binnen een Nuvvo leeromgeving kun je een cursus aanmaken door zelf teksten te schrijven, bestanden te uploaden, je kunt gebruik maken van multimedia (die direct in de pagina openen), toetsen maken met multiple choice-vragen, ja/nee vragen en open vragen (en een weging bepalen van de verschillende toetsen), en je kunt via de leeromgeving mail versturen. Heel prettig vind ik dat je ook gebruik kunt maken van een weblog zodat cursisten opmerkingen kunnen achterlaten of vragen kunnen stellen. Er zijn helaas geen RSS-feeds: dat onderdeel zou ik graag nog toegevoegd hebben.
Wat zou ik willen doen met Nuvvo? Ik vind Nuvvo handig voor degenen die ervaring willen opdoen met een digitale leeromgeving. En ik zou het heel leuk vinden om leerlingen te vragen om in plaats van een werkstuk eens een cursus op te zetten over een onderwerp. Niet alleen lijkt me dat een leuke manier van werken; ik denk dat je er ook veel van opsteekt. Om iets begrijpelijk uit te leggen, moet je net wat meer weten dan je vertelt, en als je een toets moet maken over het onderwerp, dan moet je eerst weten wat de essentie is van het verhaal dat je vertelt. En tot slot levert zo'n opdracht je zeker ook leuk materiaal op dat je kunt gebruiken voor lessen aan andere groepen leerlingen, en voor de leerlingen is het ook zeker motiverend om te weten dat hun harde werk niet alleen bewaard blijft, maar ook echt in de praktijk gebruikt gaat worden!
Gevonden via Hans Mestrum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten