maandag 6 februari 2006

Veilig internet dag

Morgen, 7 februari, wordt voor de derde keer de Europese dag voor Veilig Internet gehouden. Op deze dag wordt in meer dan 30 landen aandacht gevraagd voor veilig internetten. Op Europees niveau is er een 'Blogathon'. Allerlei organisaties die zich bezig houden met veilig internet zullen die dag op verschillende weblogs posten over veilig internet.

Het thema van de dag is 'Ik zal je leren'. In Nederland zullen op verschillende plaatsen jongeren internetles geven aan ouderen. Zo krijgt de staf van Habbohotel les van Habbo’s en kinderen in Breda geven les aan een team van de Digitale Recherche. In Alkmaar geven jongeren les op hun voormalige basisschool, onder begeleiding van de Kinderconsument. In Den Haag, op het Haags Montessori Lyceum, geven jongeren les aan minister Brinkhorst. Na afloop lanceert hij ‘Digibewust’, een gezamenlijke voorlichtingscampagne van het Ministerie van Economische Zaken, KPN, Microsoft en TPG Post. De campagne wil consumenten bewust maken van de mogelijke risico’s van de digitale wereld. Op de website www.digibewust.nl kunnen ze vanaf morgen terecht voor informatie en vragen over veilig internet- en pc-gebruik.

Ik ben blij met alle aandacht voor veilig internetgebruik. Maar ik zou nog blijer zijn als we met zijn allen die dag vooral de nadruk kunnen leggen op de mogelijkheden van internet, want die zijn er legio: privé, zakelijk en educatief!

Geen opmerkingen: