donderdag 16 maart 2006

Next Level. Art, Games & Reality

Wat zou het fijn zijn als er 48 uur in een etmaal gingen! Ik zou veel meer tijd hebben om alles te lezen wat er te lezen valt, en om allerlei dingen te bezoeken waar ik nu met de beste wil van de wereld niet aan toe kom. Gelukkig is in het Stedelijk Museum CS de tentoonstelling 'Next Level. Art, Games & Reality' nog tot 18 juni te bezichtigen, dus ik heb nog wel even tijd om daar naar toe te gaan. Maar ik zou ook nog zo graag een aantal van de kinderworkshops willen bezoeken die daar gegeven worden:
  • 19 en 26 maart: Gezocht: spiegelbeeld. Over gamekarakters en jezelf
  • 17 en 23 april: Het leven is een game. Beleef een game in het echt!
  • 2 april en 21 mei: Zet jezelf op het spel. Maak een game waarin jezelf de hoofdrol speelt.
  • 31 mei en 7 juni: Gamegeluiden! Maak zelf een gametune.

Het bijwonen van een workshop kost € 4,50, dus daarvoor hoef ik het niet te laten. Maar ik weet niet of ik toegelaten wordt: de workshops zijn bestemd voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Maar zeg nou eerlijk: ook als je ouder bent, is zo'n workshop toch geweldig om bij te wonen?!

Ik denk in ieder geval dat het een ongelooflijk leuke manier is om in het onderwijs aandacht te geven aan games en kunst. En bezoek dan als voorbereiding de virtuele tentoonstelling van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: Games, het kinderspel voorbij. Want die belicht weer heel andere kanten van games. En na afloop gaat natuurlijk de hele klas naar het gamecafé om een toernooi op te zetten.....!

1 opmerking:

Wouter Baars zei

Ik moet toch iets kwijt over deze expositie over games. Ik ben er afgelopen zondag heen geweest. De entree was 9 euro en daarvoor kreeg je echt helemaal niets! Er zou uitleg zijn over art en games en over de technologie en dergelijke. Wat ik aantrof was een aantal beamers met daarop allerlei bestaande games die je wel of niet zelf kon spelen. Leuk, maar dan kan je beter gratis naar een arcadehal gaan, dan zie je de game cultuur daadwerkelijk in actie. Daarnaast waren er een paar beamers met een soort van screenshots of artworks van games, niet meer dan 4 of 5 schat ik. Waarvan een interactief. Je kon door het scherm aan te raken de bezoekers neerknallen. En dat was het! Dat was alles!!!!
Geen toelichting, geen achtergronden, niets echt wat interessant was. Oh ja er was nog een zaal met XBOX 360-s waar je kon gamen. Sorry dat ik zo negatief moet zijn over deze expositie in het stedelijk, maar ik vond dit echt nergens over gaan. Dat wil niet zeggen dat de workshops wel interessant zijn. Dus, laat ik het positief brengen: ga naar een workshop en loop voor de volledigheid nog even rond. Maar zonder workshop, zonde van je geld.

Wouter Baars

www.gamesmaken.pagina.nl