woensdag 17 mei 2006

Gratis seminar over Open Source en onderwijs

Logo Holland OpenMisschien een datum om vrij te houden in je agenda: woensdag 14 juni is bij MediaPlaza een gratis seminar over Open Source en onderwijs. Aanleiding om het seminar te organiseren is een onderzoek dat verricht is door Stichting Holland Open. Daaruit bleek dat driekwart van de studenten (uit het hoger onderwijs) zegt zegt dat hen niets wordt geleerd over Open Source en Open Standaarden. Ik denk dat die percentages in het voortgezet en het basisonderwijs nog lager liggen. Een goede reden, lijkt mij, om hier naartoe te gaan en om je te laten voorlichten over de mogelijkheden van Open source in het onderwijs.

Het programma ziet er als volgt uit:
  • 13:00-13:30: Ontvangst
  • 13:30-14:15: Keynote dagvoorzitter: Onderwijs is Open Source is noodzaak! Cees Segers, Avans Hogeschool
  • 14:15-15:00: De noodzaak van Open Source onderwijs voor ICT dienstverlenersKasper van Beem, Capgemini
  • 15:00-15:15: Pauze
  • 15:15-16:00: Case: Open Source onderwijs in de praktijk(spreker wordt later bekend gemaakt)
  • 16:00-16:45: Opleidingstrajecten en onderwijsmethodesHenk Keller, AT Computing
  • 16:45-17:00: Afsluiting dagvoorzitterCees Segers, Avans Hogeschool

Aanmelden kan via de site.

2 opmerkingen:

Raoul Teeuwen zei

Hoi Margreet. Leuke oproep. Volgens mij is dit evenement echter sterk gericht op WO/HO, en niet/nauwelijks op VO (laat staan PO). Op www.ossinhetonderwijs.nl kan uiteraard veel info over open standaarden en open source gevonden worden die juist gericht is op VO en PO.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Raoul,

Je hebt gelijk: het is primair gericht op het HO. Maar dat wil niet zeggen dat het niet interessant is voor VO en PO, denk ik. Veel van de dingen die ontwikkeld worden in de ene onderwijssector, komen op enig moment in andere onderwijssectoren terecht. Vandaar ook dat ik het zelf zo interessant vind om te werken voor/in alle onderwijssectoren!