vrijdag 7 juli 2006

Vakantie

Nintendo DS LiteVandaag is voor mij de laatste dag voor mijn zomerstop. Vanaf vandaag tot 28 augustus zal ik geen berichtjes zetten op dit blog. Er is een tijd van werken, en er is een tijd om andere dingen te doen. De komende tijd hoop ik veel minder tijd achter het beeldscherm door te brengen dan de afgelopen maanden. Want ook al ben ik een echte laptoptijger: ik kan ook erg genieten van het lezen van een boek, buiten een eindje (hard-)lopen of fietsen, zwemmen in de zee, wat onkruidjes uit de tuin plukken of zomaar heerlijk op een doordeweekse dag buiten zitten. En genieten van mijn gezin, want zo door het jaar heen kunnen we soms behoorlijk langs elkaar heen leven: elk met zijn eigen bezigheden, op zijn of haar eigen kamer, achter het eigen beeldscherm.

Maar ook in de komende weken blijf ik me wel bezig houden met onderwijs en vooral ook met games. Want ja, scholen gaan wel dicht, maar er liggen nog wel allerlei andere klussen te wachten, en dit is een mooie tijd om die voor te bereiden. En buiten in de tuin kun je ook prima al dat achterstallige leeswerk wegwerken, zeker als je dat combineert met een kopje koffie!

Verder heb ik op mij bureautje een prachtig glimmende Nintendo DS Lite liggen. Die ga ik de komende tijd heerlijk uitproberen. Het lijkt mij namelijk een heel interessant apparaatje voor het onderwijs. Niet alleen omdat je er allerlei leuke games mee kunt doen, maar ook omdat wifi is ingebouwd, en omdat er een speciale versie is van Opera zodat je met je DS op internet kunt. Verder heeft het apparaatje een ingebouwde microfoon, en er komt software waarin gewerkt wordt met spraakherkenning. Volgens Ownage worden in Japan Adventure Books ontwikkeld die kinderen zelf kunnen lezen of waarmee ze zich voor kunnen laten lezen en waarbij de speler/lezer zelf het verloop van het verhaal kan bepalen.

Kortom: een veelzijdig apparaatje. Ik krijg al visioenen van kinderen die met zo'n DS op stap gaan. Opdrachten krijgen via internet op hun DS, met elkaar communiceren via de DS, (educatieve) spelletjes doen op het apparaat, opdrachten krijgen waarvoor ze het antwoord niet in hoeven te toetsen, maar inspreken in het apparaat waarna ze een volgende opdracht krijgen of een plaatje kunnen bekijken enz. Okee, ik weet het, het zijn allemaal dromen. Daarom ga ik de komende maanden maar met het apparaatje aan de slag, om uit te vinden wat mogelijk is en wat niet. Echt heel erg vind ik dat overigens niet..... ;-) Tot 28 augustus!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet van jullie vakantie Margreet!

Edwin Mijnsbergen zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Edwin Mijnsbergen zei

Geniet ervan Margreet: dat de komende weken je zowel rust als inspiratie mogen bieden.

En ik ben zeer geïnterresseerd in je DS-bevindingen. Die heeft inmiddels mijn volle aandacht!

http://zbdigitaal.blogspot.com/2006/07/de-browser-van-2006-firefox-opera-of.html

Groetjes

Edwin

Smetty zei

Veel plezier!

Ik ga ervan profiteren om eens wat langer in second life rond te hangen. Maar alleen op dagen dat het regent heb ik mezelf beloofd ;-)

Wilfred Rubens zei

Margreet schreef:
"Er is een tijd van werken, en er is een tijd om andere dingen te doen."
Sinds wanneer is bloggen over ICT en onderwijs werk? ;-)
Fijne vakantie!