dinsdag 3 oktober 2006

Conferentie Mediawijsheid

Op donderdag 12 oktober wordt door OCW en de Raad voor Cultuur de conferentie 'Mediawijsheid: leven in de gemedialiseerde samenleving' georganiseerd. De bedoeling van de conferentie is om mensen bij elkaar brengen met verschillende visies op mediawijsheid. Om te beginnen heeft OCW daarom een conferentie-wiki in de lucht gebracht waar mensen hun mening over het onderwerp kunnen geven. Ik vind het dapper om als overheidsinstantie zo open de discussie met het werkveld aan te gaan. Alleen de homepage kan niet worden bewerkt: alle andere pagina's staan open en natuurlijk kun je ook zelf pagina's aanmaken.

Op de conferentie komen verschillende sprekers met uitgesproken visie op welke betekenis media (kunnen) hebben in onze samenleving. Op het programma staan onder meer Lawrence Lessig, Amerikaans hoogleraar, bekend om zijn uitspraken over culturele vrijheid en auteursrechten in het digitale tijdperk en Cees Hamelink, hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam die met Toine Maes, directeur stichting Kennisnet Ict op School en Marleen Stikker, directeur van de " Waag Societyde relatie leggen met burgerschap, onderwijs, cultuur en innovatie. Verder zijn er die dag ook rondetafelgesprekken.

Ik ben blij dat media-educatie (zelfs ruimer nog: mediawijsheid) nu de aandacht krijgt die het m.i. hoort te krijgen. Ik hoorde dat de conferentie nog niet is volgeboekt, dus als je geïnteresseerd bent kun je je nog aanmelden! Ik hoop dat er veel docenten, leerkrachten en mediathecarissen zijn!

O ja: er is ook een themasite over dit onderwerp in de maak op de Kennisnetportal: mediawijsheid.kennisnet.nl. Die is nog niet af, maar ik hoor het graag van jullie als je daarvoor nog goede tips hebt!

2 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

De ZB komt ook met een hele club!

Leuk!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Edwin,

Da's mooi; van jou komt er dan vast en zeker ook een blogje over ;-)